Hlavní obsah

V jednadvaceti má práci snů, cestuje na plný úvazek

Novinky, mšv

Jednadvacetiletý Londýňan Jacob Riglin má to, čemu mnozí říkají práce snů. Jeho úkolem je totiž cestovat po světě a fotit destinace pro prestižní značky, mezi které se řadí například i magazín Forbes. Jeho cesta přitom začala na fotografické sociální síti Instagram, kam coby nadšenec umisťoval snímky ze svých dobrodružství, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský mladík má práci snůVideo: Media Drum World / Caters News , AP

 
Článek

Povalování se na pláži vedle lachtanů nebo šplhání po vrcholech nejvyšších budov světa, to jsou jen střípky života, který Brit z londýnské čtvrti Richmond nyní prožívá. „Vždy jsem miloval dobrodružství a skrze fotografie jsem hledal nové perspektivy, jak se dá na určité věci nahlížet,“ tvrdí Riglin.

Právě snímky z vrcholů a střech budov se pro něj staly zásadními, nastartovaly totiž jeho současnou kariéru. „Nabídne vám to pohled, který se nenaskytne úplně každému.“

Jsem fotograf samouk, snímky ze svých cest jsem si začal pořizovat zhruba před třemi a půl lety
Jacob Riglin

Vše začalo před dvěma lety, kdy si fotografa všiml Jeremy Jauncey, zakladatel a ředitel společnosti Beautiful Destinations (Nádherné destinace), kreativní agentury, která skrze sociální sítě sdílí fotografie a tipy z nejkrásnějších zákoutí planety. „Po půl roce jsem pro Beautiful Destinations začal pracovat na plný úvazek. Jsem fotograf samouk, snímky ze svých cest jsem si začal pořizovat zhruba před třemi a půl lety,“ vypráví.

Foto: Profimedia.cz

Fotky z vrcholů budov jsou pro Brita klíčové.

Kromě focení samotného vede Riglin nyní i tým lidí, ale za samotný produkt ručí sám. „S mým týmem vyrábíme obsah pro nejvýznamnější značky v cestovním odvětví, například pro hotely Marriott nebo cestovního průvodce od Forbesu,“ říká.

Svůj příběh uzavírá tvrzením, že díky práci poznává svět, jak nejlépe může, což mu umožňuje zachytit okamžiky neopakovatelným způsobem. Tedy tak, jak mu to bylo vždy vlastní.

Reklama

Výběr článků

Načítám