Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za permoníky do dolů, na dětský filmový festival

Novinky, mšv

Druhý říjnový víkend se můžete s dětmi vypravit za sladkým do Kulturního domu Krakov nebo na Cukrové slavnosti v Dobrovických muzeích. Za permoníky se vydejte do podzemí pod Příbramí, dětský filmový festival můžete navštívit v Ostrově na Karlovarsku, a to od neděle.

Foto: Profimedia.cz

Vydejte se do podzemí pod Příbramí a prožijte setkání s permoníky. Ilustrační foto

Článek
Praha

Sladký festival

Kulturní dům Krakov v Bohnicích v sobotu zasypou sladkosti. Čekají na vás stánky, jejichž nabídka uspokojí vaše chuťové pohárky, ať už to budou cupcakes, makronky nebo i zdravé mlsání. Aby měly děti i další vyžití, jsou pro ně připraveny workshopy a dílničky a mnoho dalšího. Vstup je zdarma. Více informací naleznete zde.

Drakiáda pod Petřínem

V sobotu se pod Petřínem uskuteční tradiční drakiáda. Na zahradu Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského jsou zváni všichni rodiče s dětmi, aby přišli po obloze prohnat svého draka. Kromě toho je připraveno divadelní představení Kocour v botách, následovat bude dřevěná dílnička a nebude chybět ani bublinová show či malování na obličej. Akce začne v 14:00 hodin. Další informace zde.

Strašidelný les

Chcete se s dětmi krásně bát a pobavit se? Dorazte v sobotu na Strašidelný pohádkový les na Parukářce, určen je pro všechny děti od dvou let. Z brlohů vylezou ježibaby, loupežníci a další postavy, které si připraví úkoly. Najdete ztracený poklad? Vysvobodíte ze zakletí princeznu? Přijďte to s dětmi zjistit od 13:00 do 17:00 hodin. Vstupné na osobu činí 50 korun. Více zde.

Středočeský kraj

Permonický den

Vydejte se do světa permoníků. V sobotu ožije příbramské podzemí ťukáním želízek a hornického náčiní. Čeká na vás jízda důlním vláčkem, návštěvy štol nebo putování po stopách horníků a pohádkový příběh o skřítcích z hlubin. Na akci se děti nejen zabaví, ale mnohé se i přiučí. Více informací najdete zde.

Cukrové slavnosti

V sobotu se v Dobrovických muzeích uskuteční tradiční Cukrové slavnosti. Po celý den budete mít možnost zajít do muzeí na exkurzi, ale těšit se může hlavně na sladký program, například soutěžní putování pro děti, divadelní vystoupení nebo na stánky s dobrotami našich babiček a mnoho dalšího.

Jihočeský kraj

Razítkování stěn

Máte doma malého nezbedu, který by vám nejraději doma razítkoval stěny a kreslil na ně? Už jen do 16. října máte možnost ho vzít do písecké Sladovny, kde si bude moci vyzkoušet nejrůznější tiskařské techniky. Navlékněte bílé pláště a chopte se razítek. Otevřeno je každý den kromě pondělí. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

Aktivní prohlídky

Vyrazte o víkendu na prohlídku zámku Kozel s tajemnou postavou zloducha Radouše. Pokud vás láká dobrodružství a nechcete být jen pasivními účastníky prohlídky, zde budete mít možnost řešit hádanky a úkoly, které vám zloduch zadá. Prohlídky se konají vždy v sobotu, v neděli a na státní svátky od 10.30 do 15:30 hodin a potrvají už jen do konce října. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Dětský filmový festival

V neděli začne v Ostrově již 48. ročník dětského filmového festivalu, tentokrát na téma Filmový muzikál. Začíná se v 15:00 hodin talentovou soutěži v Domě dětí a mládeže, k večeru projde městem lampiónový průvod a zakončený bude ohňostrojem. Akce trvá až do 14. října, kompletní program najdete zde.

Ústecký kraj

Otevření Sněžníku

Rozhledna Sněžník na Děčínsku se po rekonstrukci otevře v sobotu. Připraveny jsou atrakce pro děti i dospělé, mimo se návštěvníci budou moci pokochat závody hasičů. Ti budou v plné výstroji vybíhat po schodech 33metrové vyhlídky. Kromě hlavního programu se budete moci pokochat výhledem na širé okolí. Více zde.

Liberecký kraj

Pohádkový podzim

Ani na podzim pohádky na zámku Horní Libchava nekončí. Malí i velcí jsou v sobotu zváni na speciální prohlídky s princeznou, které tentokrát nesou název Neobyčejné narozeniny. Na zámeckém nádvoří později odpoledne čeká předpohádka a po ní hlavní pohádka s názvem Překvapení pro princeznu. V případě nepříznivého počasí se představení odehraje v Ogoh baru. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Sousedská pohádka

Vyrazte s dětmi na nedělní pohádku do Centra přátelského rodině Budulínek v Hradci Králové, kde se v podvečer odehraje představení Sousedská pohádka. Příběh dvou sousedů bude napěchovaný písničkami a veselými situacemi, které určitě vykouzlí úsměv na tváři nejen dětem. Informace naleznete zde. Vstupné činí 50 korun na osobu. Bližší informace zde.

Pardubický kraj

Výročí železnice

Lokální úzkorozchodná železnice bude v sobotu oslavovat již 10 let existence. Při této příležitosti se můžete s dětmi projet parními vlaky ze stanice Zbýšov, které budou vypravovány každou hodinu od 10:00 do 13:00. Muzeum průmyslových železnic, které oslaví 25 let existence, se otevře v 9:30 a zavře v 19:00. Bližší informace najdete zde.

Vysočina

Svět dýní

Zavítejte na statek u Pipků v Nové vsi u Leštiny, kde se do konce října můžete ponořit do světa pestrobarevných dýní. Ty lemují celý dvůr a na louce jsou vyskládané do pyramidy. Kromě toho se mohou děti vyřádit na slámohřišti nebo se ztratit v kukuřičném či topinamburovém bludišti. O víkendech a svátcích je otevřeno od 9:00 hodin do 18:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Zvířecí den

Navštivte v sobotu brněnskou zoo a vydejte se po stopách zvířat na zábavné znalostní stezce. S vyplněnými formuláři se pak můžete ucházet o slosování výherců, kteří obdrží drobné ceny. Všichni, kdo v tento den navíc prokáží, že mají zvířecí příjmení, budou mít do zoo vstup zdarma. Více zde.

Olomoucký kraj

Podzimní procházka

Vyjděte si s dětmi na výšlap v rámci turistické série Větrání. V sobotu se půjde ze Slatinek, vyleze se na rozhlednu a následně přijde sestup do Čech pod Kosířem. Čeká vás také opékání buřtů. V případě deštivého počasí se výlet ruší, sraz je v 9:50 na tržnici v Olomouci. Více informací zde.

Zlínský kraj

Podzimní kouzlení

Přijďte v sobotu s dětmi na odpoledne plné zábavy a tvoření. Dětský zábavní park Razulák ve Velkých Karlovicích ožije nejrůznějšími soutěžemi. Budou se tvořit strašidla z dýní, šišek, listů či žaludů a dalších přírodních materiálů. Připravena je také stezka odvahy, v areálu je navíc umístěna pekárna frgálů, které si budete moci odvézt domů jako památku. Podrobnosti naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Zvířecí oslava

V ostravské zoo se v sobotu uskuteční tradiční oslava svátku všech zvířat. Od 11:00 hodin je připraven bohatý program, nejrůznější soutěže a spousta dalšího. Komentované prohlídky proběhnou v botanickém zázemí, návštěvníci budou mít možnost nahlédnout také do pěstebních skleníků. Zájemcům budou představeny ohrožené druhy zvířat nebo velké šelmy. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám