Hlavní obsah

British Airways zpoplatňují občerstvení na krátkých letech, gin s tonikem zdarma končí

Novinky, jky

Dlouho se objevovaly zvěsti, že je změna v cateringu na palubách v řešení, a stalo se. Aerolinky British Airways ve čtvrtek oficiálně oznámily, že zpoplatní občerstvení na palubách krátkých letů. Změna zasáhne české cestující od 11. ledna, kdy bude nový způsob občerstvení na letech z letiště Heathrow a na něj zaveden. Gin s tonikem, legendární koktejl, který si objednávalo mnoho cestujících, bude také zpoplatněný.

Foto: Profimedia.cz

Placené občerstvení už se dostalo i na paluby nejznámějších britských aerolinek.

Článek

O občerstvení na palubách se aerolinkám nově postará potravinářský řetězec Marks & Spencer. Ač změna jistě mnoho cestujících rozezlí, aerolinky se brání tím, že stávající občerstvení zákazníky dlouhodobě neuspokojovalo a většina z nich požadovala vyšší kvalitu a širší nabídku s položkami, které by si normálně vybrali v rámci stravování na zemi. Proto bylo prý zavedeno tzv. občerstvení „Food on the Move”.

Zřejmě však nešlo jen o nespokojenost zákazníků s výběrem jídla. Všichni totiž doposud byli jistě spokojeni, že si mohli dát na palubě pití, včetně toho alkoholického, zdarma. I to se však bude od ledna měnit a lidé už si tak na palubě nedají gin s tonikem či Bloody Mary zdarma. Oblíbený gin + tonic by měl podle informací Novinek nově vyjít na zhruba šest liber, tedy skoro 190 korun.

Změny od ledna

Změny se týkají letů operovaných z Heathrow a Gatwicku od 11. ledna 2017 a z letiště City a Stansted od léta příštího roku. Změna se má vztahovat na veškeré krátké lety, včetně těch delších do Středozemí. Cestujícím třídy Club Europe, tedy business class, bude i nadále poskytováno občerstvení zdarma. To samé platí i pro dlouhé linky, kde se zatím nic měnit nebude.

Zajímavostí je jistě to, že na palubě letadel nebude možné platit v hotovosti. Přijímány budou kreditní i debetní karty a členové věrnostního klubu budou moci platit nasbíranými mílemi.

„Ceny se budou pohybovat od libry do necelých pěti liber (31-155 Kč) za nejdražší položku, a budou tak srovnatelné s tím, co by zákazníci zaplatili za stejné zboží na zemi. V nabídce budou čerstvé i balené produkty. K snídani bude třeba řecký jogurt s letním ovocem a granolou za 1,95 libry, ovocný salát pak vyjde na 3,10 libry. Teplý M Café sendvič s vepřovým masem z britských farem vyjde na 4,75 libry a focaccia s mozzarellou a rajčaty bude stát stejně,” informoval Novinky za aerolinky Roman Pacvoň.

Reklama

Výběr článků

Načítám