Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za koloběžkami do Plzně, na drakiádu do Blatnice

Novinky, and

První říjnový víkend si můžete jít s dětmi vyzkoušet historická řemesla a rozloučit se tak se sezónou v Zeměráji v Kovářově. Zasportovat si můžete v Plzni nejen na koloběžkách, ale i na lezecké stěně. V Blatnici si děti užijí zábavu nejen s draky. Je pro ně připraven i táborák či projížďka na koni.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte s dětmi na drakiádu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Mezinárodní den zvířat

Oslavte 1. října společně se Zoo Praha Mezinárodní den zvířat. V pražské Troji budou připraveny pohybové, hudební a výtvarné dílny. Děti si pohybem a tancem vyzkouší, jaké je to ocitnout se v živočišné říši. Vymyslí nové zvuky a nakonec je čeká výtvarná reflexe. Více informací zde.

Primáčkův pohádkový les v Oboře Hvězda

První říjnový víkend bude les v oboře Hvězda plný strašidel, vodníků, draků a rusalek, kde děti budou plnit úkoly a zároveň se bavit. Trasa dlouhá dva kilometry bude pro děti a rodiče otevřena od 13.00 do 17.00 hodin. Detailnější informace se dozvíte zde.

Dětský den v Lešanech

Pátý ročník Dětského dne ve Vojenském technickém muzeu Lešany se tentokrát koná v sobotu a pro děti je připraven bohatý soutěžní program, včetně ukázek moderní vojenské techniky. Vstup je pro všechny zdarma. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Pejsek a kočička - Divadlo Lampion

Veselá vyprávění Josefa Čapka o dvou nerozlučných zvířecích kamarádech se v Divadle Lampion v Kladně stala základem něžného groteskního maňáskového divadla pro dva loutkáře a jednoho muzikanta. Divadelní představení je v sobotu  od 10.00 hodin. Podrobnější informace zde.

Den šifrování na Hradě Červený Újezd

Hrad v Červeném Újezdě připravil na první sobotu v říjnu od 11:00 hodin hravý den pro děti, který prověří jejich bystrost a chytrost. Můžete se těšit na různé druhy šifer. Kdo vyluští, dostane odměnu. Detailnější informace zde.

Jihočeský kraj

Rozloučení se sezónou v Zeměráji

Užijte si prosluněný den babího léta v Zeměráji v Kovářově. Jedná se o poslední den sezóny. Od 11.00 hodin můžete v sobotu tvořit z přírodních materiálů, v historické vesnici si vyzkoušet stará řemesla, vyrobit nádobu na hrnčířském kruhu nebo kouzelný amulet. Připravena je řada dávných i deskových her, úkolů, hlavolamů a mnoho dalších atrakcí. Pro podrobnosti klikejte zde.

Plzeňský kraj

Zábavné odpoledne s koloběžkami v Plzni

Na zábavné sportovní odpoledne pro děti i dospělé se můžete těšit první říjnovou neděli. Přijďte do Plzně a vyzkoušejte si jízdu na koloběžkách v Škoda sport parku. Těšit se můžete na soutěže o ceny, lezeckou stěnu, atletické disciplíny a jiné aktivity naleznete zde.

Karlovarský kraj

Velké putování velryby Varyby

Zajeďte si s dětmi první říjnový víkend do Karlových Varů a putujte s velrybou Varybou po místech, která připomínají zakladatele města - českého krále a římského císaře Karla IV. Po trase vás provede skládačka s hravými úkoly, která také obsahuje spoustu zajímavých informací o místech, kudy budete putovat. A na závěr vás čeká originální odměna, kterou se i s bližšími informacemi dozvíte zde.

Ústecký kraj

Jablečný den na zámku Krásný Dvůr

Tradiční akce Jablečný den na státním zámku Krásný Dvůr proběhne v sobotu od 10.00 hodin do 17.00 hodin již po šesté. Můžete se těšit na dvě hudební skupiny s vlastní tvorbou, Apple band a Strašlivá podívaná. Představí se nejen u dětí oblíbené Dřevěné divadlo a Divadlo Kamila Kouly. Děti se mohou těšit na různé atrakce, soutěže a dětské prohlídky zámku. Kompletní program zjistíte zde.

Liberecký kraj

Velká science show v iQlandii

Může mouka hořet? Jak zapálit oheň vodou? Jak vypadá trávení žaludku v reálném čase? Mnoho ztřeštěných pokusů především z fyziky a chemie přináší Science show v iQlandii. Zkušení lektoři se budou pouštět do vskutku bláznivých kousků, do kterých zapojí i vás. Science show je intenzivní představení s působivými výbuchy, vtipem a smíchem, a kdybyste ho tento víkend nestihli, máte čas do konce října. Více podrobností o vstupném a čase zde.

Královéhradecký kraj

S Toulavým baťohem do Kladského pomezí

Nevíte, kam s dětmi na výlet, když mají rády pohyb, zábavu nebo poznání? Je jedno, zda ještě sedí ještě v kočárku nebo už chodí do školy, venku prší nebo je krásně. Objevte společně region Kladské pomezí u města Náchod, vyzvedněte si ilustrovanou mapu, sbírejte samolepky a hrajte o skvělé ceny. Poznejte region Kladské pomezí v severovýchodních Čechách. Jak díky Toulavému baťohu nejen děti, ale i dospělí poznají region, se více dozvíte zde.

Pardubický kraj

Retroměstečko (nejen) ČSLA, setkání hasičů a bezpečnostních složek

První říjnový víkend nabídne v Pardubicích ukázku integrovaného záchranného systému státu a sborů dobrovolných hasičů. Projekt vyzdvihuje úspěchy ve výrobních a humanitních oborech, poukazuje na hodnoty tradic a idejí. Kombinuje jednotlivé programové bloky v kontrastu minulosti-retro se současností. Těšit se můžete na dětské aktivity, lokální soutěže kombinované s centrální celoplošnou aktivitou. Akce trvá celý víkend a program s konkrétními informacemi najdete zde.

Vysočina

Písničkování - Hrajte a zpívejte s Majdou a Petrem

Magdalena Reifová a Petr Vacek vás pobaví v divadelním představení plném veselých scének a písniček, určeném všem divákům od tří let. Pořad volně navazuje na televizní sérii Písničkohraní z tvorby ČTD. V průběhu představení se vtipným způsobem informují, vzdělávají a baví nejen děti. Užijte si spoustu zábavy s Majdou a Péťou v neděli 2. října v Kině Vysočina ve Žďáře nad Sázavou od 15.00 hodin. Více informací o vstupném najdete zde.

Jihomoravský kraj

Dětské odpoledne s drakiádou u Blatnice

V neděli od 14.30 se uskuteční již 6. ročník Dětského odpoledne s drakiádou na kopci sv. Antonína u Blatnice pod Svatým Antonínkem. Pro děti budou připraveny stanoviště s úkoly, projížďka na koni, skákací hrad, malování na obličej, prohlídka hasičského auta, pro všechny bude k dispozici košt buchet i táborák. Vstup na akci je zdarma, dobrovolný příspěvek bude věnován dětem z Dětského domova v Uherském Ostrohu. Za deště se akce nekoná. Více informací zde.

Olomoucký kraj

Usměvavá zvířátka v Olomouci

Přijďte se s námi zasmát u zábavných stanovišť pro děti. V sobotu od 13.30 hodiny v areálu Corazon v Olomouci se naše kozičky a prasátka budou těšit dáreček v podobě salátku, který si pro ně vytvoříte díky splnění úkolů na zábavných stanovištích. Koníci a poníci se s vámi rádi podělí o zážitek z jízdy na jejich hřbetech. Vstupné je široký úsměv! Bližší informace zde.

Zlínský kraj

Dny řemesel ve Zlíně

V sobotu máte poslední možnost užít si již čtvrtý ročník Dnů řemesel. Kovárna VIVA ve Zlíně představí možnosti a perspektivy studia technických oborů a řemesel na Zlínsku. Připravené jsou soutěže pro děti a běžecký závod „Kovářská pětka“. Více informací zde.

Moravskoslezský kraj

Herní zóna v OC Galerie Ostrava

Přijďte o první říjnové sobotě do OC Galerie Ostrava a můžete si vyzkoušet ty nejžhavější herní novinky na několika konzolích Xbox One. Bude pro vás připravena prostorná herní zóna s nejnovější hrou Forza Horizon 3 a FIFA 17, ale také oblíbené Kinect Sport Rivals, Dance Central a především Minecraft. Celý program bude moderovat Petr Šimek, který bude průběžně vyhlašovat soutěže a mini turnaje v oblíbených hrách o super výhry. Největším lákadlem bude výhra Xbox One.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám