Hlavní obsah

Benátčané se bouří, zaoceánské lodě ve svém městě nechtějí

Novinky, jky

Obyvatelé italských Benátek vyrazili v neděli na malých člunech demonstrovat proti průjezdu velkých výletních lodí jejich městem. Obávají se totiž škod, které tyto kolosy při plavbě po kanálech páchají. Jejich provozovatelé ale zase poukazují na to, že poskytují lidem z okolí tisíce pracovních míst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Benátčané demonstrovali proti průjezdu velkých výletních lodí jejich městemVideo: Reuters

 
Článek

Bohužel pro Benátčany, názor provozovatelů zaoceánských lodí se shoduje s názorem většiny místních úředníků, kteří tvrdí, že jsou zaoceánské parníky pro město výhodný byznys.

Klaksony, dýmovnice, trubky a transparenty „Žádné velké lodě” tak byly k vidění a slyšení v benátských kanálech v neděli večer ve chvílích, kdy do kanálu Giudecca vjížděl zaoceánský parník společnosti Thomson Celebration.

Účinný zákon zneplatnili

V roce 2013 úřady zakázaly vjezd do kanálu Giudecca zaoceánským lodím o hmotnosti větší než 96 000 tun a počet lehčích, avšak stále obrovských lodí, limitovaly do pěti denně. Jenže tento zákon byl koncem loňského roku zneplatněn.

Pro představu, loď společnosti Thomson Celebration, která je k vidění na záběrech z neděle, patří se svými necelými 34 000 tunami k těm menším lodím, jež každý den známým benátským kanálem proplouvají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám