Hlavní obsah

Olympijské město se změní na centrum hazardních her

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma roky bylo Soči díky olympiádě pulzujícím místem. Rusko se nyní snaží do města znovu přilákat návštěvníky. Nyní ovšem ne tolik na sport, ale spíš na hazard. Letovisko u Černého moře by se totiž mělo proměnit na oblast s kasiny a hernami. Využít by se pro to měly i některé prostory po olympijských hrách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Soči vzniká zóna pro milovníky hazarduVideo: Reuters

 
Článek

Plány na vytvoření herní zóny se poprvé objevily už v roce 2014, kdy byl návrh ovšem zamítnut prezidentem Vladimirem Putinem. Nyní má projekt zelenou. Kousek za Soči tedy vyroste na ploše 165 000 metrů čtverečních hazardní zóna, která využije také některé budovy po zimní olympiádě.

„Jedná se o zcela běžnou praxi v evropských lyžařských rezortech. Vybudovat kasina je jen další cesta, jak přinést na místo větší diverzitu,“ tvrdí PR manažerka Elena Zakharovová z rezortu Gorki Gorod, který se jako jeden z prvních začíná proměňovat na zábavní místo.

Nejen pro movité

Soči se tak stane jednou z pěti oficiálních zón, kde je hazard povolen. Další jsou v Kaliningradu, na Sibiři, v oblasti Krasnodaru a na Dálném východě. Hlavní výstavba se dotkne především lyžařského letoviska Krasnaja Poljana zhruba 70 kilometrů od Soči, určena nemá být pouze movitým klientům.

„Myslím, že přilákáme návštěvníky napříč sociálními vrstvami. Zákazníci, kteří se nutně nepotřebují ubytovat v hotelech ležících ve výšce 960 metrů nad mořem a spokojí se s levnějšími a níže položenými hotely, do kasina také zajdou,“ tvrdí manažer jednoho z ubytovacích zařízení Sergej Lyuty. Dodává, že méně movití lidé budou zkrátka zvědaví, protože kasino nikdy nenavštívili.

Někteří kritici se však obávají, že Soči, které je populárním letoviskem pro rodiny, ztratí kvůli kasinům na své přátelské atmosféře a bude zbytečně lákat gamblery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám