Hlavní obsah

A už se nevracejte. Noc ve vězení má fungovat jako prevence

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistické atrakce jsou různé, v indickém koloniálním vězení mohou například zájemci strávit noc. Kromě zážitku si ale mají odnést i poučení: zločin je špatný za jakékoli situace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Návštěvníci mohou strávit noc v cele indického vězení z koloniální éryVideo: Reuters

 
Článek

V nápravném zařízení starém 220 let, které se nachází ve státě Telangána, dostanou návštěvníci vězeňské mundúry, základní povlečení a nezbytné nádobí. Poté jsou odvedeni do cel, kde stráví den a jednu noc. „Chtěli jsme lidem především vyslat jasnou zprávu. Přijďte, přenocujte a už se nikdy nevracejte. Zločinu byste se měli vyhýbat za jakékoli situace,“ říká ředitel instituce Vinoy Kumar Singh.

Kromě toho má atrakce také přitáhnout do oblasti více turistů, jelikož kromě hlavního poselství se jim naskytne možnost prožít den v koloniální éře, byť v kůži trestance. „Přemýšlel jsem, že spousta lidí skončí ve vězení a pak se z toho zhroutí, protože nemají ponětí, jak moc je takový život tvrdý. Říkal jsem si, že by to měli poznat na vlastní kůži,“ vypráví Singh.

Vězení v Sangareddy bylo postaveno v roce 1796 a nejprve byly prostory užívány jako kasárna. Nápravné zařízení fungovalo až do roku 2012, poté se přeměnilo na muzeum ve snaze zachovat kulturní dědictví oblasti.

Muzeum funguje i dnes a návštěvníci si v něm mohou prohlédnout například ukázky historických trestů a mučení. Za noc ve vězení zaplatí v přepočtu zhruba 180 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám