Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na klobásy do Popovic, za vínem na Pražský hrad

Novinky, and

Ačkoli počasí venkovním aktivitám moc přát nebude, nenechte se odradit a vydejte se například do Mikulova na Festival sýra nebo do Velkých Popovic, kde můžete ochutnat klobásku z regionálních udíren. Naskytne se vám také možnost objevit krásy Královských zahrad Pražského hradu v rámci vinobraní či protáhnout nohy na pochodu z Teplic do Adršpachu.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte do Velkých Popovic na ochutnávku klobás. Ilustrační foto

Článek
Praha

Vinobraní na Pražském hradě

Již 11. ročník vinobraní v Královských zahradách Pražského hradu nabídne nejen čerstvou hroznovou šťávu právě vylisovanou na replice historického ručního lisu či pravý moravský burčák, ale i stylový kulturní program. Na své si v oba víkendové dny přijdou i rodiny s dětmi, pro které je připravena interaktivní naučná soutěž. Podrobnosti k programu zde.

Vegefest

Vegetariánské, veganské i vitariánské pokrmy na vás čekají o víkendu na Vyšehradě. Na programu budou nejen ochutnávky a živé vaření, ale i přednášky o udržitelném životním stylu, oslava jídla, ale také doprovodný program pro dospělé i děti. Více o programu zde.

Největší cyklozávod

V sobotu se bude konat největší pražský cyklistický závod na horských kolech. Tradiční závod je určený pro širokou veřejnost a letos se bude konat již 18. ročník. Padesátikilometrová trasa začíná a končí v pražských Dejvicích a mezi tím projíždí prostředím krásné Divoké Šárky, přes Horoměřice až do Zákolan kolem zříceniny hradu Okoř a zpět. Více informací zde.

Středočeský kraj

Kulinářské slavnosti

Pokud v sobotu dostanete chuť na dobré jídlo, dorazte na kulinářské slavnosti v obci Klokočná. Na návsi vás od 10:00 hodin čeká pestrá nabídka především zvěřinových pokrmů, nebude chybět ani ochutnávka vín. Jelikož je akce zaměřená na myslivce, připraveny jsou také ukázky plemen loveckých psů či vábení zvěře. Podrobný program zde.

Klobáskofest v Popovicích

Přijeďte v sobotu do Velkých Popovic na ochutnávku klobásek všech možných chutí a tvarů z dílny regionálních mistrů uzenářů. Celý den bude probíhat soutěž O nejlepší klobásku, kterou si zvolí sami návštěvníci. Těšit se můžete i na kuchařskou show v podání Jana Horkého, kapitána Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR. Program a časy naleznete zde.

Jihočeský kraj

Mezi mosty

Zúčastněte se v sobotu běžeckého závodu v Písku, jehož trasa povede mimo jiné přes nejstarší kamenný most v Čechách. Trať je rovinatá a měří 4,219 kilometru. Akce zdaleka není určena jen profesionálním běžcům, cílem je prožít příjemný odpočinkový den. Start závodu je na Kamenném mostě a hlavní závod startuje v 15:30 hodin. Více naleznete zde.

Plzeňský kraj

Festival minipivovarů

Plzeň nabídne v sobotu ochutnávku přibližně 150 druhů piv a speciálů z produkce minipivovarů z celých Čech. Přijďte ochutnat Slunce ve skle do Pivovarského dvora, užít si můžete soutěže, hudební a taneční vystoupení, prohlídky pivních lázní a jiné. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Koncert Romana Dragouna v Ostrově

Žánrově se hudba Romana Dragouna blíží řečišti, ve kterém se pohybují např. Sting, Stevie Wonder nebo Phil Collins. Melodická hudba s prvky jazzu, funky a rocku je určená především pro citlivé a vnímavé posluchače všech generací. Na hudebníkův koncert můžete dorazit v sobotu do kláštera v Ostrově. Další informace zde.

Ústecký kraj

Půlmaraton podél Labe

Třpytivá modrá hladina Labe, zelení porostlá Labská cyklostezka, impozantní skály s hradem Střekovem a úžasná ukázka prvorepublikové industriální architektury v areálu chemičky, to vše na vás čeká na trati Ústeckého 1/2maratonu, který se koná v sobotu. Vybíhá se z Mírového náměstí. Podrobnosti zde.

Liberecký kraj

Oslavy Ještědu

Oslavte 43. výročí Ještědu od jeho otevření v roce 1973. Užijte si sobotní den na ikonické hoře Libereckého kraje. Čekají na vás prohlídky vysílače i hotelu, divadelní a hudební vystoupení i program pro rodiny s dětmi. Podrobnější informace zde.

Královéhradecký kraj

Pochod krajinou

V sobotu se koná již 27. ročník turistického pochodu Teplice - Adršpach. Odměnou bude nejen dobrý pocit, že jste zdolali trasu, ale i účastnický list a ručně vyráběná keramická medaile. Po oficiálním ukončení pochodu proběhne taneční zábava. Vychází se mezi 7:00 až 10:00 z teplického koupaliště. Více informací zde.

Pardubický kraj

Kladruby naruby

Kladruby nad Labem budou v sobotu plné hudby, zábavy a zážitků. Láká vás Národní hřebčín a jeho stáje, zámek i historická kočárovna. Podrobný program zde.

Vysočina

Soutěž profesionálních hasičů

Telč bude v sobotu jednom ohni. Přijďte se podívat na challenge závod profesionálních hasičů. Letos se hasičský pětiboj mění na Firefigther Combat Challange, který bude historicky prvním závodem tohoto typu v ČR. Akce se koná na místní požární stanici. Podrobnosti naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Festival sýrů

O víkendu proběhne v Mikulově 4. ročník sýrařského festivalu. Sýrová tržnice nabídne kravské, kozí i ovčí sýry od malých sýrařů z Čech, Moravy a Slovenska, tradiční uzeniny z vepřů plemene mangalica, biomošty apod. Jaké další dobroty vás ještě čekají, zjistíte zde.

Olomoucký kraj

Extreme food festival

V sobotu proběhne v olomouckém centru Artum první ročník Extreme food festivalu. Na talířích budou k ochutnání nejen cvrčci, červi nebo nejsmradlavější ovoce na světě, ale i pokrmy exotických kuchyní — thajské, arabské nebo čínské. Vše pak můžete zapít nápojem z ptačího hnízda, jehož výrobci po konzumaci slibují zvýšené libido, čistější pleť nebo lepší soustředění. Pro více podrobností klikejte zde.

Zlínský kraj

Oslava 660. výročí města Fryšták

Oslavy města Fryšták, které se nachází na okraji Hostýnských vrchů, běží již od pondělí, ale i na víkend je připraven pestrý program. Od farmářských trhů přes hudební doprovod a vystoupení mažoretek až po Staříčkovu pouť. Více informací o jednotlivých místech konání naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Na kolech v Beskydech

V sobotu se koná již 3. ročník závodu Cream Bike Čeladná. Pojede se v krásné krajině Beskyd s výhledem na Lysou horu, Smrk, Radhošť, Pustevny a mnoho dalších. Turistická rekreační trasa vede po lesních či polních cestách se zpevněným povrchem. Tváří závodu se stal Radim Kořínek, který byl účastníkem olympijských her v Sydney a Athénách. Pro více informací se podívejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám