Hlavní obsah

Slovensko očekává z hlediska turistiky rekordní rok

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Od začátku roku do konce června se na Slovensku ubytovalo téměř 2,3 miliónu domácích i zahraničních turistů, což ve srovnání se stejným obdobím loňského roku představuje nárůst o 18,9 procenta. Oznámila to Slovenská agentura pro cestovní ruch.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Turismu napomohlo například i Mistrovství Evropy v krasobruslení v Bratislavě. Ilustrační foto

Článek

„I vzhledem k aktuální geopolitické situaci ve světě upřednostňuje dovolenou na Slovensku nejen více domácích, ale i zahraničních hostů,“ uvedla agentura. Podle ní by letošní turistická sezóna mohla patřit k nejlepším v historii země. „Současný vývoj návštěvnosti naznačuje, že letní sezóna 2016 bude patřit k nejlepším v historii Slovenska,“ uvedl generální ředitel agentury Igor Donoval.

Tradičně nejpočetnější zahraniční klientelou byli občané České republiky, kterých se na Slovensku ubytovalo téměř 250 000, což je o 21,6 procenta více než loni. Rostl také počet návštěvníků z Polska, Maďarska, Německa a Velké Británie. Nárůst zaznamenali i v případě domácích turistů, kterých se ubytovalo o 19,2 procenta víc, než loni za stejné období.

Agentura připouští, že za pozitivními výsledky je také organizování významných mezinárodních akcí, jako byl například Světový pohár ve sjezdovém lyžování v Jasné, Mistrovství Evropy v krasobruslení v Bratislavě a probíhající slovenské předsednictví v Radě Evropské unie.

Reklama

Výběr článků

Načítám