Hlavní obsah

Francie zaznamenává pokles přílivu turistů

Počet nocí, které zahraniční turisté v červenci strávili ve francouzských hotelích, je o deset procent nižší než ve stejném období loňského roku. Vyplývá to z údajů francouzského ministerstva cestovního ruchu. Snížil se zejména počet mimoevropských turistů, které odradily krvavé teroristické útoky z loňského a letošního roku.

Foto: Profimedia.cz

Počet přenocování na francouzském venkově se mírně zvýšil. Ilustrační foto

Článek

Francouzský turistický průmysl zaznamenává pokles. Podepsal se na něm letošní červencový atentát v Nice, kde Tunisan Mohamed Lahouaiej Bouhlel najel s nákladním automobilem do davu lidí. K útoku se přihlásil Islámský stát. [celá zpráva]

Turisty také odradily vražda kněze v Normandii či loňský teroristický útok v Paříži, který si vyžádal 130 obětí. [celá zpráva]

Ze země odcházejí zejména bohatí návštěvníci ze Spojených států, Asie a arabských zemí, uvedl ministr Matthias Fekl. Evropští turisté, kteří tvoří čtyři pětiny ze zahraniční klientely, zatím zůstávají Francii věrni, dodal. Desetiprocentní pokles vykazuje i celková půlroční bilance ve srovnání s prvním pololetím loňského roku.

Nejcitelnější ztráty jsou v Paříži a okolí, informoval ministr. Počet přenocování na francouzském venkově se naopak v letošním prvním pololetí mírně zvýšil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám