Hlavní obsah

Bratislavou bude jezdit historická tramvaj s živou hudbou

Turisté a obyvatelé Bratislavy budou moci bezplatně cestovat historickou tramvají, ve které bude hrát živá hudba. První jízda se uskuteční nadcházející sobotu. Projekt, jehož cílem je také podpořit veřejnou dopravu, pak bude pokračovat i v srpnu.

Foto: DPB

V historické tramvaji se bude hrát jazz či swing.

Článek

„Chceme zpříjemnit letní období obyvatelům našeho města a turistům. Pokud se (hudební tramvaj) osvědčí, může se z jejího provozu stát tradice,” uvedl primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Jízda takzvanou hudební tramvají zabere zhruba 40 minut.

Začátek a konec jízdy je u Hviezdoslavova náměstí v centru slovenské metropole, trasa povede centrem města a po zrekonstruovaném mostě přes Dunaj. Čekání na další jízdu si zájemci budou moci zkrátit kávou, bratislavskými rohlíčky či focením s řidičem v uniformě.

Bratislavský městský dopravní podnik (DPB) připravil pro cestující doprovodný program. Ve vybraných časech budou v tramvaji hrát různé hudební formace, mimo vymezené doby to bude reprodukovaná hudba různých žánrů. DPB vsadil na swing, folklór či jazz.

Během všech jízd bude v historické tramvaji pro děti zajištěn společenský program formou soutěží. DPB v uplynulém období díky dotacím z unijních fondů masivně investoval do obnovy svého vozového parku, když nakoupil 120 trolejbusů, 60 tramvají a 100 nových autobusů. Na dodávkách vozů se podílely i české firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám