Hlavní obsah

Bar na chorvatské pláži obývají psi, mohou si dát pivo či dort

Novinky, mšv

Někdo si cestování bez svého čtyřnohého mazlíčka nedokáže představit. Kromě nepřeberné nabídky zvířecích hotelů, salónů krásy a podobných služeb, mají turisté mířící do Chorvatska nový cíl. Na pobřeží u městečka Crikvenica totiž otevřeli plážový bar pro psy, který pro ně nabízí například pivo i zmrzlinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V chorvatské Crikvenici otevřeli plážový bar pro psyVideo: Reuters

 
Článek

Bar má být především místem, kde mohou lidé se svými mazlíčky dovádět a užít si příjemnou atmosféru. Na podnik se během prvních dnů po otevření valí jen samá chvála. „Nebýt tohoto baru, můj čtyřměsíční pes by teď byl doma a nejspíš si steskem vyplakal oči. Už zkusil psí pivo — to mu moc chutnalo, stejně jako zmrzlina. Je to skvělé místo,“ tvrdí jeden z návštěvníků.

Psí pivo samozřejmě neobsahuje alkohol a vlastně je pivu na sto honů vzdálené. Vyrobeno je ze zeleniny a kuřecího masa. Zmrzlina zase z banánů, burákového másla, jogurtu a sójového mléka. Starší psi si mohou pochutnat na ozdravném čaji, který má podpořit růst srsti. Myslí se i na majitele psů, kteří si mohou v baru také koupit občerstvení či nápoje, pochopitelně určené pro lidi.

„Myšlenka baru přišla sama. Několik let jsme vedli psí hotel, ke kterému patřila i pláž. Takže to přirozeně vyplynulo,“ tvrdí jedna ze zakladatelek Ruby Montanari-Knezová.

„Počet návštěvníků, kteří k nám chodí, je neuvěřitelný. Zároveň to není typ místa, kde by bylo psy či lidmi přeplněno,“ tvrdí Knezová a dodává, že všichni hosté jsou velmi tolerantní, tudíž není potřeba zavádět jakékoli restrikce. „Pláž je místem svobody a zábavy,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám