Hlavní obsah

Tipy na víkend: Meditujte ve Žlutých lázních, dejte si pivo v Náchodě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již třetí červnový víkend láká například na jednu z největších tuzemských hudebních akcí - Colours of Ostrava. Pokud je pro vás festival trochu z ruky, skočte si zameditovat do pražských Žlutých lázní nebo na jedno pivo do Náchoda.

Foto: Profimedia.cz

Přijďte si zameditovat do Žlutých lázní. Ilustrační foto

Článek
Praha

Koncert The Dead Daisies

V pražském Hard Rock Cafe vystoupí v neděli legendy rockové hudby The Dead Daisies. Akustický set potrvá 40 minut a celá akce je zcela zdarma, po ní bude následovat autogramiáda. Nenechte si unikátní koncert ujít, začátek je v 19:30. Více zde.

Jak meditovat

Chcete se naučit zvládat stres? Zkuste zavítat na bezplatný kurz meditace, který se uskuteční v neděli ve Žlutých lázních. Cílem semináře je „probudit se“ a začít si více užívat života. Lektory budou Anna a Jonathan, kteří se cvičili v Thajsku a meditaci učí po celém světě. Více informací naleznete zde.

Exkurze do metra

Pražský dopravní podnik připravil další nevšední zážitek, tentokrát do zákulisí pražského metra, kde budete moct nahlédnout do prostor Depa Hostivař. Návštěvníci uvidí lokomotivy, strojní podbíječku metra, tunelový vysavač a mnoho dalšího, samozřejmě doprovázené odborným výkladem. Akce se uskuteční v sobotu od 10:00 hodin. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Den otevřených dveří na Slapech

Pokud jsou Slapy vaším tradičním místem pro letní výlety, možná by to chtělo je jednou navštívit netradičně. Třeba v konání dne otevřených dveří v sobotu. Při příležitosti oslav 50 let od založení budou mít návštěvníci možnost nahlédnout do útrob vodní elektrárny. Akce začíná v 9:00 hodin. Více informací zde.

Setkání historických vozidel

V sobotu se uskuteční tradiční setkání historických vozidel Slánský okruh, jehož tradice sahá až do roku 1952. Účastníky čeká orientační jízda na padesátikilometrové trase a plnění dovednostních a vědomostních úkolů. Sraz vozidel je od 8:00 hodin na Masarykově náměstí ve Slaném. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Jazzový festival

Bohemia Jazz Fest je multižánrový open-air festival, který se koná na několika místech v České republice. V sobotu například v jihočeském Táboře na Žižkovském náměstí. Začíná v podvečerních hodinách a těšit se můžete na tři koncerty. Vstupné je zdarma. Více zde.

Plzeňský kraj

Výstava Karla IV. ve filmu

V sobotu začíná na zámku Horšovský Týn výstava spojená s Karlem IV. Tentokrát však ne historická, ale filmová. K vidění budou kostýmy a rekvizity z českých snímků Slasti Otce vlasti či Noc na Karlštejně. Dále naleznete informační panely ze záběrů z filmů, s perličkami z natáčení a další. Pokud výstavu nestihnete hned na začátku, nezoufejte. Potrvá až do 2. října. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Závody motorek

Pokud máte slabost pro silné stroje, navštivte o víkendu Mariánské Lázně, kde se koná Mistrovství světa družstev na dlouhé ploché dráze, tedy motoristický závod. Přijďte fandit a odreagovat se. Začátek akce je v sobotu od 14:00 hodin. Více zde.

Ústecký kraj

Keltský kruh

Pokud chcete blíže poznat dávnou keltskou kulturu a poslechnout si i hudbu, která k jednomu z nejstarších kmenů neodmyslitelně patří, dorazte v sobotu na zámek v Budyni nad Ohří na festival Keltský kruh. Připravena jsou i taneční vystoupení či ukázka keltských řemesel. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Závod v Liberci

Běžecký seriál RunTour se posouvá do Liberce. Zvedněte se v sobotu z gaučů, nazujte vhodné boty a vyběhněte na trať o délce 10 či 5 kilometrů. Start i cíl je v Lidových sadech. Přijďte udělat něco pro své tělo. Detaily závodu zde.

Královéhradecký kraj

Pivobraní v Náchodě

Přijeďte se v horkém dni svlažit studeným pivem. Přijeďte se svlažit, i kdyby pršelo, protože Pivobraní v Náchodě je největší letní akcí v kraji. Těšit se můžete na celou řadu značek, konkrétně z produkce jedenácti pivovarů. Hrát k tomu budou třeba kapely Turbo nebo Wohnout. Více informací o akci zde.

Pardubický kraj

Veselokopecký jarmark

Lidová akce je příležitostí k seznámení se s tradičními řemesly, pozvání na jarmark přijali vybraní výrobci, někteří z nich se honosí titulem Nositel tradice. V prostředí muzea Veselý kopec nedaleko Hlinska si budete moct prohlédnout i zakoupit výrobky, anebo si je na vlastní kůži zkusit zhotovit. Akce se koná celý víkend od 9:00 do 17:00 hodin. Více najdete zde.

Vysočina

Do Telče na jedno

V Telči proběhne v sobotu pivní festival, těšit se můžete na ochutnávky z malých pivovarů s nabídkou až 40 druhů piv. Zahájení akce proběhne v 11:00 hodin, od 12:00 si budete moci poslechnout malou přednášku o pivu přímo od sládků. Ta proběhne ještě v 16:00 hodin. Zbytek programu doplní kapely a soutěž. Více informací zde.

Jihomoravský kraj

Do vinných sklípků

V Hovoranech se o víkendu uskuteční Dny otevřených sklepů, zpřístupněno jich bude více než 20. V každém je připraveno drobné občerstvení a samozřejmostí je ochutnávka vína. Cena vstupenky je 500 korun a zahrnuje kromě degustace také mapku či 2 kupóny v hodnotě 100 korun k odběru vína, jízdu autobusem a vstup na večerní program, ve kterém vystoupí cimbálovka). Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Charitativní pochod

Pokud máte rádi pohyb a zároveň chcete pomoct dobré věci, vydejte se na charitativní pochod konaný v rámci běžecké série Rock Point Horské výzvy. Start je na Červenohorském sedle. Tras je několik, různí se podle délky. Všechny časy a další podrobnosti najdete zde.

Zlínský kraj

Pekařská sobota

Zavítejte do skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm na 23. ročník tradiční Pekařské soboty. Soutěžit se bude v kategoriích Nejlepší rohlík, chleba, ale i stánek. Proběhne také trojboj v netradičních pekařských disciplínách. Vše budete moct samozřejmě ochutnat a těšit se můžete i na doprovodnou hudbu. Více informací zde.

Moravskoslezský kraj

Multižánrový festival

Od čtvrtka až do neděle proběhne jeden z největších tuzemských hudebních festivalů Colours of Ostrava. Akce se již tradičně koná v areálu vítkovické železárny. Hlavními hvězdami letošního ročníku jsou britští Underworld, australští Tame Impala či islandští Of Monsters and Men. Lístky jsou stále k dostání. Kompletní program multižánrového festivalu najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám