Hlavní obsah

Eiffelovu věž na jeden den uzavřeli kvůli výtržnostem fotbalových fanoušků

Eiffelova věž, jedna z nejnavštěvovanějších památek Paříže, je kvůli nedělním výtržnostem fotbalových fanoušků po celé pondělí zavřená. Informoval o tom podle agentury AFP její provozovatel, podle nějž se po střetech mezi fanoušky a policií nestihla obnovit všechna bezpečnostní opatření.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po fotbalovém finále musela být uzavřena Eiffelova věž v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Obří fotbalová fanzóna pod Eiffelovou věží zažila v neděli obrovský nápor zájemců, kteří v ní chtěli sledovat finálový zápas fotbalového mistrovství Evropy mezi domácím týmem a Portugalskem. Prostor určený pro 90 000 lidí byl zaplněn už dvě hodiny před výkopem finále, jenž byl ve 21.00.

Poté organizátoři brány areálu uzavřeli, další lidé se ale stále pokoušeli dostat dovnitř. Policie proti nim zasáhla nejprve slzným plynem a poté i vodními děly. Hasiči zároveň likvidovali ohně, které výtržníci nedaleko fanouškovské zóny zapálili.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Po fotbalovém finále musela být uzavřena Eiffelova věž v Paříži

Úřady se proto rozhodly ikonickou památku na den uzavřít, v pondělí kolem bran hlídkovali i vojáci. „Je to vážně zklamání, výlet do Paříže jsme měli naplánovaný devět měsíců a na Eiffelovku jsem se hrozně těšila, teď tam jít nemůžu,” řekla Američanka Jessica Bernardová, která s přáteli přicestovala z Michiganu.

Nebyla jediná, koho zákaz vstupu na pařížskou dominantu rozzlobil. Smutnili i další turisté, kteří se ve francouzské metropoli zastavili jen na pár dní a na vrchol věže už se proto nedostanou.

Loni navštívilo Eiffelovu věž celkem sedm miliónů lidí, 80 procent z nich byli zahraniční turisté. Každý den vystoupá na vyhlídku ve věži v průměru 15 000 až 20 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám