Hlavní obsah

Tunisair obnovily pravidelné letecké spojení z Prahy do Tunisu

Tuniské aerolinie Tunisair od úterý obnovily spojení mezi Prahou a Tunisem. Do Prahy se dopravce vrátil po deseti letech. Létat bude vždy v úterý s letadlem A320 s kapacitou 162 cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nová linka Praha–Tunis je třetím přímým pravidelným spojením mezi Prahou a africkým kontinentem,” uvedl předseda představenstva Českého Aeroholdingu Václav Řehoř. Aeroholding, pod který spadá pražské letiště Václava Havla, očekává, že linku během prvního roku provozu využije 6000 cestujících.

Vedle Tunisu se z Prahy do Afriky pravidelně létá do dovolenkových destinací v egyptských letoviscích Marsá Alam a Hurgada. Letadla africké společnosti budou z hlavního města Tuniska odlétat v 8:10 hodin a do Prahy přiletí v 11:45. Opačným směrem vyrazí ve 12:30 hodin a přílet do Tunisu je plánovaný ve 14:00, uvedl dopravce.

Koncem března letiště Václava Havla uvedlo, že na léto nabídne 143 přímých spojení, o pět více než v loňské letní sezóně. Mezi novinky letního řádu, který platí od 27. března, patří britský Birmingham, chorvatský Záhřeb, italské Rimini nebo egyptský Marsá Alam.

Za letošní první čtvrtletí pražskému letišti přibylo zhruba 14 procent cestujících. Celkem největší letiště v zemi odbavilo 2,29 miliónu pasažérů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám