Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Navštivte pohádkové lesy nebo dětský festival gastronomie

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už dáváte přednost aktivnímu odpočinku nebo prahnete po nenáročné zábavě, třetí květnový víkend vám nabídne obojí. Vezměte děti do pohádkového lesa nebo na gastrofestival, kde se mohou naučit, jak udělat ovocné knedlíky.

Foto: Profimedia.cz

Mladé kuchaře zve o víkendu Pradědovo dětské muzeum v Bludově u Šumperka. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pohádkový les

Vypravte se s dětmi v sobotu na 25. ročník pohádkového lesa v pražské Krči. Kromě hlavního programu je připraven i bohatý doprovodný. Představení loutkového divadla, kouzelnická show, lukostřelba, trampolíny a mnoho dalšího. Cesta pohádkovým lesem začíná v ulici Nad lesním divadlem v 9:00 hodin, doprovodný program na hřišti Tempo od 14:00 hodin.

Malešický pohár

Pokud v sobě vaše ratolesti mají soutěživého ducha, vezměte je v neděli na závod na kolech či odrážedlech, který se koná v horní části Malešického parku. Zúčastnit se mohou děti od 2 do 11 let. Je připravena i speciální trať i pro děti s handicapem. Počet účastníků závodu je však omezen, rezervujte si včas místo. Více se dozvíte zde.

Do divadla na lišku

Chcete-li strávit odpoledne příjemným a nenáročným způsobem, dorazte s dětmi v sobotu do Kulturního centra Průhon na divadelní představení O chytré kmotře lišce. Začíná se v 15:00 a vstupné je 40 korun. Více zde.

Středočeský kraj

Středověký den na hradě

Již 20. ročník tradičních historických slavností na hradě Okoři se uskuteční v sobotu mezi 10:00 a 16:00 hodinou. Na návštěvníky čekají šermířská a divadelní vystoupení, tanečnice nebo také střelnice z luků či kuší. Samozřejmě je připraveno také dobové tržiště s občerstvením. Více se o slavnostech dočtete zde.

Noc v hornickém muzeu

V rámci festivalu Muzejních nocí nabídne Hornické muzeum Příbram speciální program. Pokud se nebojíte, že vám děti usnou, můžete vyrazit na prohlídku až do 23:30 hodin. Projdete si štolu dolu Anna jen za svitu svící a projeďte se důlním vláčkem. Ve svých kalendářích si zaškrtněte sobotu. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Den plný adrenalinu

Kdokoliv, kdo se rád hýbe, rodiny s dětmi nebo i teenageři, je zván na nedělní adrenalinové putování v Písku. Podél celé trasy budou nejrůznější atrakce – jízda přes řeku, lanová dráha, skalní lezení a další. Všichni účastníci budou odměněni dárečky. O putování si více přečtěte zde.

Karlovarský kraj

Rodinný běh v Karlových Varech

Ať už máte doma školáky, předškoláky, nebo své děti vozíte ještě v kočárku, vezměte je na nesoutěžní rodinný běh, který zvládne každý, protože nejde o rychlost. Tříkilometrovou trasou můžete klidně projít. Začíná se v 16:00 hodin na nábřeží Osvobození. Více zde.

Ústecký kraj

Za loutkami na zámek

V neděli se otevřou brány zámku Korozluky u Mostu a v areálu se uskuteční další ročník open air festivalu loutkového divadla Živá zahrada. Malí i velcí se mohou těšit na různá představení, ale třeba i na výtvarné dílny. Začíná se v 10:00 hodin. Více se o festivalu dozvíte zde.

Liberecký kraj

Zámek s panem Plamínkem

Zámek Horní Libchava zve rodiny s dětmi na akci, která se uskuteční v sobotu od 13:00 hodin. Těšit se můžete na prohlídky zámku s princeznou, které nesou název Jak se pan Plamínek dostal na zámek a v 15:30 je připravena pohádka Pan Plamínek - posměváček. Mezi hlavním programem se mohou děti zúčastnit soutěží. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Pohádková cesta

Vodník, hejkal a další strašidla a bytosti budou v sobotu čekat na všechny děti, které zavítají na Pohádkovou cestu v Hradci Králové. Připraveno je sedm soutěžních stanovišť. Akce je určena dětem od 2 do 10 let. Trasa začíná U Hájenky. Více zde.

Pardubický kraj

Den ve Slatiňanech

Den plný hudby, tance a koní se koná v prostorách zámku Slatiňany. Připraveny jsou hry pro děti i dospělé s možností prohlídek slatiňanského parku a hřebčína. Označte si v kalendáři sobotu 9:00 hodin. Více se dočtete zde.

Vysočina

Běh pro úsměv

Charitativní závod rodičů a dětí se poběží v sobotu v Pelhřimově. Než doběhnou rodiče, mohou si děti zadovádět na skákacím hradu nebo si nechat pomalovat obličej. Programem provedou Iva Pazderková a Ondřej Havlík. Více si o akci přečtěte zde.

Jihomoravský kraj

Historický den v Boskovicích

Podobně jako v dalších regionech, tak i na jihomoravském zámku Boskovice, se uskuteční zajímavá akce protkaná historií. Šermířská vystoupení, turnaje a mnoho dalšího čekají oba víkendové dny na všechny, kteří na zámek zavítají. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Dětský gastrofestival

Pradědovo dětské muzeum v Bludově zve na první dětský gastrofestival v Česku. Malé kuchaře čekají dílny zaměřené na přípravu jídla, naučí se dělat ovocné knedlíky nebo vyrábět lázeňské oplatky. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Putování s Bobem a Bobkem

Divadelní představení o králících z klobouku se uskuteční v neděli od 15:00 hodin v divadelním sále třineckého kulturního centra Trisia. Bob a Bobek se rozhodnou vydat na cestu kolem světa a jejich putování povede třeba až na Měsíc. Více čtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám