Hlavní obsah

Dominikánská republika chystá nové turistické středisko - Miches

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne Dominikánská republika, lidé si obvykle vybaví letoviska Punta Cana, Puerto Plata, Juan Dolio, Boca Chica, Samaná či někteří gurmáni třeba i věčně zelené Bayahibe. Brzy by však měla přibýt nová možnost. Zapamatujte si název Miches.

Foto: Národní turistický úřad Dominikánské republiky

Miches

Článek

Dominikánský prezident Danilo Medina slavnostně otevřel novou dálnici mezi městy Miches – Sabana de la Mar. Dal tak impuls k tomu, že luxusní hotelový řetězec Four Seasons může začít s výstavbou prvního hotelu v tomto regionu. Do budoucna se v Miches plánuje výstavba dalších hotelů.

„Nová čtyřicetikilometrová dálnice byla posledním chybějícím úsekem v rámci tzv. východního okruhu Circuito Vial del Este o délce 112 km. Tato trasa se začala stavět v roce 2011 a její první část byla otevřena vloni v lednu,“ informovala Leila Boasier Budecker, ředitelka Národního turistického úřadu Dominikánské republiky.

Foto: Profimedia.cz

Oblast Miches se brzí změní k nepoznání.

„Díky propojení oblasti Punta Cana s Miches a Sabana de la Mar budou mít turisté možnost poznat jedinečná a dosud méně navštěvovaná místa na jižní straně Samanského zálivu,” dodala Budecker.

Výlety za velrybami

Nové přímořské letovisko Tropicalia – Miches skýtá nádherné panenské pláže La Vacama, Esmeralda či Arriba Miches, přírodní laguny Redonda a Limón a rovněž nabízí bohaté možnosti sportovního vyžití v pohoří Cordillera Oriental či výlety za poznáním do národního parku Los Haitises.

V regionu celého Karibiku je Samanský záliv výjimečnou oblastí zejména díky přítomnosti početných endemických druhů zvířat a rostlin. V zimní sezóně od prosince do března do něj pravidelně připlouvají velryby hrbaté, aby se rozmnožovaly a rodily svá mláďata. Tato populární atrakce každoročně přiláká desetitisíce diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám