Hlavní obsah

Řecku svitlo na úspěšnou letní sezónu, pomohla nová dohoda

Dohoda o relokaci migrantů podepsaná v pondělí Bruselu by měla významně ulevit Řecku a pravděpodobně pomůže přílivu turistů do této půvabné země již během této letní sezóny. Ilegální migranti jsou postupně převáženi z řeckého území do Turecka a některé silně zasažené řecké ostrovy by si tak měly brzy velmi ulevit.

Foto: Profimedia.cz

Řecko by mělo zažít dobrou letní sezónu. A to snad i ostrov Kos (na obrázku).

Článek

„Dohoda má jistě velmi pozitivní dopad na řecký turismus. Rozhodnutí vítají zejména cestovní kanceláře, hoteliéři i čeští turisté. Výhodou je také sjednání před začátkem letní sezóny,“ konstatuje tajemník Asociace cestovních kanceláří České republiky (ACK ČR) Michal Veber.

ACK ČR očekává, že výrazné snížení přílivu uprchlíků na řecké ostrovy oproti loňskému roku významně ovlivní prodeje zájezdů do této země. Prospěch by měly mít z rozhodnutí zejména známé ostrovy Kos či Rhodos, kterých se krize dotýkala více než mnohých jiných.

Zájem je o Rhodos, Kos a Krétu

„Předpokládáme, že dohoda definitivně rozptýlí obavy českých turistů z některých řeckých ostrovů, a poptávka bude nakonec ještě vyšší než v loňském roce. Nejpopulárnější jsou mezi turisty řecké ostrovy Rhodos, Kos a Kréta. Očekáváme, že na těchto ostrovech proběhne dovolená standardním způsobem jako v předchozích letech.“ uvedla Simona Fischerová z cestovní kanceláře Fischer.

„O úspěchu jednání Turecka s EU vypovídá velmi dobrá situace na ostrově Kos. V tuto chvíli je tam dle tamních úřadů posledních pár desítek uprchlíků, kteří čekají na transport na pevninu, odkud budou odvezeni do Turecka. Další již několik dní nepřiplouvají,” tvrdí ACK ČR ve své tiskové zprávě.

Řecko patří dlouhodobě k nejpopulárnějším letním destinacím českých turistů. V posledních letech jich každoročně putuje do této destinace více než čtvrt miliónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám