Hlavní obsah

Planeta jménem Londýn. Tak jste britskou metropoli ještě neviděli

Novinky, fis

Fotografie i videa z významných londýnských míst už jste si nejspíš prohlédli, a ne jednou. Jako samostatná miniaturní planeta se však divákovi v novém videu ukazují ze zcela jiné perspektivy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Originální pohled na LondýnVideo: Caters News, AP

 
Článek

Dvaatřicetiletý fotograf a kameraman Anatoleya žijící v Londýně se podle agentury Reuters snažil svým originálním videem ukázat své bydliště tak, jak ho normálně člověk nemůže vidět. Autor podle svých slov rád zachycuje veškeré dění kolem sebe do jediného snímku, využívá k tomu mimo jiné techniku časosběrného snímání.

Anatoleya má osobitý autorský rukopis. Ve většině jeho fotografií jako by byl kousek magie. Právě Londýn mu slouží často jako kulisa i se všemi slavnými symboly, jako je například červený dvoupatrový autobus (double-decker).

Ve videu Planeta Londýn si divák z jedinečné perspektivy prohlédne zrychlené dění na náměstí Piccadilly Circus ve čtvrti Westminster, dále také na mostě Westminster Bridge přes řeku Temži v samém srdci města či kmitající postavičky u katedrály svatého Pavla vybudované v 17. století. Nechybí však ani mrakodrap Shard či zvedací most Tower Bridge.

Reklama

Výběr článků

Načítám