Hlavní obsah

Lipno už vyhlíží teplo a startuje jarní sezónu

Novinky, jky

Sotva se na Lipně zastavily lyžařské vleky, návštěvníci nejvyhledávanější jihočeské destinace si začínají užívat dalších sportů. Kola, inline brusle, koloběžky, ale třeba i jen procházky okolní přírodou - to jsou hlavní vyžití, které jarní sezóna nabízí.

Foto: archiv Lipenska

In-line brusle jsou na jaře oblíbené. I protože jezdívá o něco méně lidí než v průběhu léta.

Článek

„Lipno stojí za návštěvu v jakémkoliv ročním období. Může se pyšnit výjimečnou nabídkou služeb i skvělým zázemím. Turisté už to dobře vědí, a proto jsou tady i na začátku jara. V těchto dnech je ideální počasí na kola, inline brusle, koloběžky nebo dlouhé procházky,“ konstatovala Eva Černíková ze společnosti Lipensko s tím, že vytížená je především Jezerní cyklostezka z Lipna směrem na Frymburk.

Foto: archiv Lipenska

Jaro je oblíbeným obdobím i pro cyklisty.

Jedinečné výhledy nabízí na jaře i Stezka korunami stromů, ze které je za jasného počasí vidět až na vrcholky Alp. Rodiny s dětmi míří však například také do místního Hopsária, nebo relaxují v Aquaworldu Lipno.

Karta zvýhodňuje

Lipensko stále využívá tzv. Lipno.card, které nabízí hostům velké množství slev a výhod. „Už o víkendu si přijdou na své i příznivci adrenalinových sportů, když bude otevřená oblíbená půjčovna sjezdových koloběžek. Klasické koloběžky, kola i in-line brusle jsou k mání v půjčovnách Kapitanát,“ zmínila Černíková.

Foto: archiv Lipenska

Závod dračích lodí je na Lipně už klasikou.

Už nyní však chystají na Lipně i celou řadu akcí. Konkrétně 21. května by se měl konat závod dračích lodí s bohatou zábavou pro dospělé i děti. Vrcholem roku má být srpnový park, který bude žít olympijskými hrami v Riu de Janeiru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám