Hlavní obsah

Silnice, na které jsou řidiči jen krůček od smrti

Novinky, fis

Má 106 kilometrů a klikatí se z turecké hory Soganli. Řeč je o silnici, která byla dokonce nedávno vyhlášena specializovaným webem dangerousroads.org za nejnebezpečnější na světě. Překonala tak dokonce i známou bolivijskou Silnici smrti.

BEZ KOMENTÁŘE: Turecká silnice Bayburt D915 patří k nejnebezpečnějším na světě

 
Článek

Ačkoliv je jízda po turecké silnici Bayburt D915 extrémně riskantní, cesta není ohraničena žádnými svodidly. Jeden z úseků je značnou část roku zcela nepřístupný kvůli sněhu a ledu.

Silnici se zdánlivě nekonečnými serpentýnami vybudovali ruští vojáci v roce 1916. Dnes místním řidičům slouží jako běžná dopravní infrastruktura — jezdí po ní auty, autobusy, na motorkách i cyklistických kolech.

Webová stránka dangerousroads.org, která se zaměřuje na nebezpečné cesty, vyhodnotila silnici Bayburt D915 jako nejnebezpečnější na světě. Mezi dalšími uvedla mimo jiné indickou silnici Keylong-Kishtwar, novozélandskou Skippers Canyon Road, francouzko-italskou alpskou silnici La piste de I´Amitie či známou Silnici smrti v Bolívii.

BEZ KOMENTÁŘE: Hrozivá jízda po Silnici smrti

Poslední zmíněná je spíše než běžnou dopravní cestou především adrenalinovou turistickou atrakcí. Jízda tam, stejně jako po turecké Bayburt D915 a ostatních jmenovaných, stála život už řadu řidičů a jejich spolujezdců.

Anketa

Troufli byste si sjet silnici Bayburt D915?
Ano.
51,5 %
Ne.
34,2 %
Možná, podle situace na místě.
14,3 %
Celkem hlasovalo 2265 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám