Hlavní obsah

Mix kultur: Rakušan původem z Bratislavy učil indonéské domorodce řecký tanec

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 150 tisíc přehrání má video uveřejněné na internetu, na němž skupina evropských turistů tančí řecký tanec Sirtaki před domorodci v Západní Papui. Především Řekové vyjadřují nadšení z této zajímavé kulturní výměny.

Mořský biolog původem ze Slovenska učil v Západní Papui domorodce tanec Sirtaki

 
Článek

Hlavním protagonistou zmíněného videa je mořský biolog Robert Hofrichter, který se narodil v Bratislavě. V 80. letech emigroval do Rakouska, kde žije v Salcburku.

Video bylo natočené v průběhu jeho cesty po Západní Papui, která leží v indonéské části ostrova Nová Guinea. Skupina vedená Hofrichterem navštívila vesnici kmene Dani v Baliemském údolí. Domorodci jim předvedli své tance a mořský biolog se rozhodl, že jeho skupina nezůstane pozadu. Hofrichter se svými přáteli předvedl domorodcům na oplátku tanec Sirtaki z filmu Řek Zorba.

Video z jejich vystoupení natočil místní misionář. Po návratu do Salcburku ho Hofrichter umístil na internet a sám byl překvapen jeho úspěchem. V prvním týdnu vidělo video přes 100 tisíc lidí a jejich počet stále stoupá. Především Řekové si pochvalují, že část jejich kultury se dostala na tak odlehlé místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám