Hlavní obsah

Slovenská zoo pouští návštěvníky přímo do výběhů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný a chvílemi až adrenalinový zážitek nabídne exkurze po slovenské kontaktní zoo, v níž si návštěvníci zvířecí obyvatele nejen prohlédnou, ale také je nakrmí, pohladí či pochovají. Podmínkou je samozřejmě opatrnost.

Ve slovenské zoo mohou návštěvníci ke zvířatům do výběhůVideo: TV Markíza

 
Článek

Nechat si olízat ruku od lvíčete, podržet v dlaních ježka, místo šály si kolem krku ovinout hada... To vše si mohou na vlastní kůži vyzkoušet turisté, kteří zamíří do Zoo Kontakt v Liptovském Mikuláši. Cestu si sem nacházejí i čeští návštěvníci, netradiční zoo se jim velmi zamlouvá.

Podle slov vychovatelů jsou zvířata tolik přátelská a nebojácná, protože jsou odmala zvyklá na kontakt s lidmi a krmení z ruky. Díky tomu dokáží být někdy až drzá. „Vůbec se nebojí. Je to nádhera,“ popsala mladá návštěvnice z Česka pro TV Markíza.

Podle ošetřovatele Tomáše je důležité, že se lidé v zoo dostanou ke zvířatům skutečně blízko a poznají lépe jejich povahu. Nejsou tak odkázáni jen na televizi a vzdálené pozorování, ale dostanou příležitost k živočichům přijít do bezprostřední blízkosti. „Jde o to, aby děti měly pozitivní přístup ke zvířatům a šly k nim s respektem, ne se strachem,“ vysvětlil.

Kdo si není jistý, jak správně manipulovat s některými druhy zvířat, nechá si poradit od ošetřovatelů. Ti prozradí například, že ježka je třeba hladit po směru růstu bodlin, nebo jak si pohrát s rošťáckým mývalem.

Na jaká zvířátka se v této zoo můžete těšit? Kromě již zmíněných si tam užijete spoustu legrace také s barevnými opeřenci, opičkami, prasátky, lamou, želvou a dalším zvířectvem.

Reklama

Výběr článků

Načítám