Hlavní obsah

Čtyřletý dobrodruh procestoval s rodiči 41 států v sajdkáře, zastavili se i v Česku

Novinky, fis

Šestatřicetiletý fotograf Mihai Barbu, jeho partnerka Oana a čtyřletý syn Vladimir se loni v létě vydali na dlouhou dovolenou. Na motorce se sajdkárou, kterou přezdívají Zair, projeli nejen desítky evropských zemí, podívali se například i do Maroka.

Foto: Profimedia.cz

Navštívené země si cestovatelé evidovali pomocí vlaječek.

Článek

Zasněžené vrcholky Alp stejně jako oranžové písečné duny v Maroku si z léta 2015 bude pamatovat čtyřletý Vladimir Barbu, který se s rodiči během jedné dovolené podíval do tolika států, že ho většina lidí nedožene za celý život.

A pokud snad chlapec něco zapomene, připomenou mu to úchvatné obrázky jeho otce. Mihai Barbu je fotograf, a tak celý jejich roadtrip dokumentoval.

Foto: Profimedia.cz

Tři plus jeden člen rodiny - sajdkára se stala pro Barbuovi věrným společníkem.

V rámci maximálního snížení nákladů putovala tříčlenná rodina po všech jednačtyřiceti zemích na motorce se sajdkárou. Tento způsob dopravy si zpětně pochvalovali i proto, že si při cestách veškerou krajinu náležitě prohlédli a zažili kontakt s ní, se všemi klady i zápory — příjemný letní vánek stejně jako déšť a studené mokro.

Jejich dovolená trvala čtyři měsíce, kilometrů najeli přes 27 tisíc. Vladimira tento způsob cestování nadchl.

„Byl velmi šťastný,“ řekl jeho otec britskému deníku Daily Mail. On sám se prý cítil jako ve snu. „Často si prohlížím fotky a říkám si, jestli jsme to skutečně my, kdo tohle udělal,“ popsal.

Foto: Profimedia.cz

Na norském pobřeží

Ani za ubytování rodina příliš nerozhazovala. Často se utábořila ve volné přírodě, v některých lokalitách poskytli přístřeší známí. Nakonec jejich pouť trvala déle, než předem dokázali odhadnout.

Foto: Profimedia.cz

Ustlat si pod hvězdami se ukázalo jako příjemný a hlavně bezplatný způsob nocování.

A kam všude se mladá rodina podívala? Tak třeba do Španělska, Irska, Francie, Belgie, Velké Británie, Finska, Německa, Itálie, Rumunska, Polska, ale také do Česka a stověžaté metropole. Evropský kontinent opustili při cestě do Maroka.

Foto: Profimedia.cz

Mapka s vyznačenými státy, které Barbuovi během své poslední dovolené projeli.

Co se týče cestovatelských plánů do budoucna, Barbu uvedl, že zatím žádné konkrétní neexistují. Snů prý ale mají habaděj.

Reklama

Výběr článků

Načítám