Hlavní obsah

New York očima rodáka

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York je město tisíce tváří, mnozí ho popisují jako samostatný svět se specifickým stylem a tempem života. Svůj pohled na rodné město nabízí ve svém čtyřminutovém videu také oceňovaný režisér Ante Novakovic.

Foto: Reuters

Podívejte se na New York očima rodáka.

Článek

Ante Novakovic se narodil v Bronxu. Podle svých slov vždycky toužil pozvednout každodenní život Newyorčanů na něco víc, než je rutina. Pokusil se o to ve videu, kde pro diváky zpomalil hektický život ve Velkém jablku, jak se městu přezdívá.

Podle režiséra mají i ty nejkratší momenty běžného života svůj velký význam a neměli bychom je zcela přehlížet. Ať už tuto filozofii sdílíte, nebo ne, režisérův videoportrét New Yorku na vás zapůsobí více, než byste možná čekali. Právě proto, že se soustředí na obyvatele města, jejich tváře a aktivity.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rychlá prohlídka Říma, jak ho turista neznáVideo: Reuters

Podobně jímavý portrét rodného města před několika měsíci uveřejnil také Oliver Astrologo z Říma. Ve svém několikaminutovém snímku ukázal nejznámější římské památky, ale především chvíle, v jakých si turista město běžně neprohlédne — vylidněné při východu slunce, ztichlé při modlitbách... [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám