Hlavní obsah

Brno podle New York Times mezi 52 nejlepšími místy světa pro rok 2016

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po boku francouzského Bordeaux, ostrova Malta, irského Dublinu, Toronta v Kanadě či chorvatské Korčuly se v seznamu 52 tipů, kam vyrazit v roce 2016, objevuje také Brno. Moravská metropole je podle amerického deníku New York Times centrem obdivuhodné architektury a nabízí mimo jiné zajímavý noční život.

Foto: Profimedia.cz

Katedrála sv. Petra a Pavla v Brně

Článek

Brno tento týden zabodovalo už na serveru Numbeo.com, když v žebříčku kvality života skončilo na 46. místě ze 143. Předběhlo tak nejen Prahu, ale také New York, Paříž, Los Angeles, Tokio a další světová velkoměsta. [celá zpráva]

New York Times umístil Brno na 27. příčku z 52. Ocenil neočekávanou kuchyni, pestrý noční život a architektonické skvosty města.

Jedním z podniků, jež deník ve městě doporučil, je tři roky fungující bar s názvem Bar, který neexistuje. Mezi restauracemi, které podle autorů žebříčku stojí za to navštívit, jsou Simplé, Pavillo a Koishi nabízející různé mezinárodní pokrmy.

Foto: Profimedia.cz

Vila Tugendhat

Z architektonických památek list neopomněl zmínit vilu Tugendhat. Ta je zapsaná i na seznamu UNESCO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám