Hlavní obsah

Vtipkoval o bombě na palubě letadla, teď mu hrozí roky vězení

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemístný vtípek dostal trojici mužů cestujících v Indonésii z Kupangu do Jakarty do pořádných problémů. Byli zatčeni poté, co jeden z nich žertoval před letuškou o bombě ve svém zavazadle.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu, který se odehrál na palubě letadla společnosti Batik Air, došlo v sobotu. Pasažér jménem Endang Hendri Susandi už seděl v letadle, když byl vyzván k tomu, aby vystoupil a ukázal obsah svého zavazadla letištní ochrance kvůli podezřelému předmětu. Tím byl sprej proti hmyzu, který nelze na palubě letadla převážet.

Po skončení kontroly zavazadla se mohl cestující vrátit zpět do letadla. Po návratu si však neodpustil nevhodný žert směrem k letušce: „Kdybych převážel bombu, nebylo by to povolené, že?“

Letuška okamžitě informovala pilota, který se spojil s policií. Susandi a dva muži, s nimiž cestoval, byli krátce poté zatčeni. Důkladná kontrola letadla neodhalila žádnou výbušninu, a tak s tříhodinovým zpožděním nakonec odstartovalo. Podle deníků Jakarta Globe a Daily Mail muži hrozí až 15 let vězení, bude-li odsouzen podle indonéských právních předpisů.

„Doufáme, že by toto zatčení mohlo být lekcí: použití slova ,bomba‘ na palubě letadla nebo na veřejnosti může mít právní důsledky,“ vzkázal Endang Sunjaya, šéf policie v indonéské provincii Východní Nusa Tenggara, kde se nachází město Kupang, odkud letadlo startovalo na lince do Jakarty.

Reklama

Výběr článků

Načítám