Hlavní obsah

Celý svět ozdobily vánoční stromky. Často v extravagantním provedení

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná každoročně sledujete vánoční trendy a v minulých letech jste vystřídali živé, umělé, zelené či bílé stromečky. O barvách jejich výzdoby nemluvě. Přesto se ale možná budete divit, s jakou mírou fantazie pojímají tradiční dekorace ve světě. Vánoční stromky v ulicích a na adventních trzích už leckde nemají s jehličím a větvemi nic společného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 3D vánoční strom na Tchaj-wanuVideo: Reuters

 
Článek

Tchajwanský vánoční strom v Nové Tchaj-peji se letos třetí víkend v prosinci rozsvítil neonovými barvami. Kolemjdoucí na 36 metrů vysoké konstrukci mohli sledovat také promítání různých obrázků a rozličné světelné efekty. Hvězda na špici sice nechyběla, ale klasický vánoční stromeček tato atrakce připomíná skutečně jen vzdáleně.

Taktéž neonovými barvami nasvítili dvě řady stromků u vstupu do kasina v monackém Monte Carlu. Ačkoliv tradiční atmosféra ani z této křiklavě barevné dekorace příliš nesálá, jedná se o skutečné stromy. V kontrastu s okolními palmami navíc vytvářejí dojem zimního lesíku uprostřed exotiky.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Vánočně ozdobený vstup do kasína v Monte Carlu

Velmi pompézně proběhlo rozsvícení vánočního stromu v brazilském Riu de Janeiru. Aby ne, město se může pochlubit největším plovoucím vánočním stromem světa. Měří 53 metrů a váží přes 300 tun, tvoří ho totiž mohutná kovová konstrukce. Jeho představení veřejnosti, jehož se účastnilo bez mála 200 tisíc lidí, doplnil velkolepý ohňostroj.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Největší plující vánoční strom na světě v Rio de JaneiruVideo: Reuters

Tak trochu kosmický design má moderní vánoční stromek v parku Simón Bolívar v kolumbijské Bogotě. Štíhlou elegantní konstrukci zpestřují kruhové prstence ve vánočních tónech, jako je zlatá, stříbrná, modrá či zelená.

Foto: John Vizcaino, Reuters

Moderní vánoční strom v kolumbijské Bogotě

Originálním dílem je vánoční strom vyrobený ze 121 desek z barevného skla v dřevěném rámu. Vytvořili ho tesařští učni a k vidění je od konce listopadu v estonském městě Rakvere. Konstrukce, složená z devíti trojúhelníkových částí, měří do výšky 12 metrů.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Estonský vánoční strom ze dřeva a barevného skla svítí útulnými adventními barvami.

Reklama

Výběr článků

Načítám