Hlavní obsah

Průlet nad mateřským městem Jihoafrické republiky

Novinky, fis

Ohraničené horami i mořem, opředené historií - takové je Kapské město v Jihoafrické republice. Obyvateli bývá někdy nazýváno Mother City, tedy mateřské město. Svým umístěním v poutavé přírodní scenérii si získalo značnou turistickou pozornost. Do tváře tohoto města můžete pohlédnout skrze originální turistické video.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dron poodhalil krásy Kapského městaVideo: Reuters

 
Článek

Letos v říjnu natočil australský turista Ben Guest Kapské město a jeho okolí doslova z nebeských výšin. Použil totiž dron, díky němuž si diváci užijí leteckou exkurzi nad dlouhými vinicemi v nedalekém Stellenboschu i proslulými částmi samotného Kapského města.

Guest se neomezil pouze na městské panorama, ale také na okolní lokality, aby ukázal bohatou krajinu, v níž je město zasazené. V jeho videu lze mimo jiné spatřit také ostrov Robben Island, na němž byl vězněn někdejší prezident Jihoafrické republiky Nelson Mandela.

Dron zamířil také nad vyhlídku Signal Hill, která poskytuje turistům neopakovatelný rozhled na Kapské město, jeho barvy i rozlehlou mořskou hladinu. Město je proslulé také známou Stolovou horou, která mu vytváří přirozenou hradbu, či blízkostí mysu Dobré naděje. Ten se původně jmenoval mys Bouří poté, co ho jakožto první Evropan koncem 15. století obeplul mořeplavec Bartolomeo Dias.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám