Hlavní obsah

Aquapark uvnitř tropického ráje stvořila sama příroda

Novinky, Vojtěch Pospíšil (Imbert)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 27 vodopádů skrývajících se v pralese v přírodní rezervaci Damajagua patří mezi nejoceňovanější atrakce Dominikánské republiky. A po jejich návštěvě je jasné, že se nejedná jen o nějaký výmysl cestovatelských průvodců.

Řádění v 27 vodopádech rezervace DamajaguaVideo: Vojtěch Pospíšil, Novinky

 
Článek

Rezervace se nachází necelou hodinku jízdy od Puerto Plata, jednoho z center severního pobřeží této ostrovní země. K vodopádům se pak musí dojít ještě tropickým pralesem. Není to žádný extrémní trek, zároveň se ale nejedná ani o procházku růžovým sadem. V závislosti na tempu trvá výšlap tak 30 až 45 minut a ve stínu stromů je to pro někoho možná i úleva od pálícího slunce.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Během cesty je potřeba překonat pár překážek

To pravé osvěžení přichází ale až s dosažením vodopádů nacházejících se v sedm kilometrů dlouhém kaňonu. Atraktivita tohoto výletu totiž spočívá v tom, že člověk všechno zažije na vlastní kůži.

Z vodopádů se totiž sjíždí nebo skáče do blankytně modrých lagun a nechybí ani masáž od padající vodní stěny. V případě nedostatku odvahy jde většinou skoky a sjezdy obejít po skále, jízdu přírodním tobogánem si však nechá ujít opravdu málokdo.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Skočit nebo sjet? Rozhodování je občas těžké...

Na rozdíl od dob minulých (za vodopády začali jezdit turisté teprve v roce 1994) se dnes může do rezervace jen s oficiálním průvodcem. Není se čemu divit, skály jsou při řádění ve vodě někdy opravdu blízko, na místě je tak i povinné nošení helmy a plovací vesty. A kdo přijde v žabkách, toho průvodci počastují pohledem horším, než kdyby jim pohanil jejich vlastní mamajuanu, tedy v podstatě tamější národní pití.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Damajagua nabízí úchvatné přírodní scenérie

Jistě existuje celá řada adrenalinovějších zážitků, ale třeba na takový skok do malé laguny ze zhruba osmimetrové výšky, který spolehlivě zažene i únavu po rumu, jenž v celé zemi teče podobným proudem jako v naší kotlině pivo, je nezapomenutelným zážitkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám