Hlavní obsah

Travel Service zcela zruší na kratších letech občerstvení zdarma. I vodu

Letecká společnost Travel Service zruší v letní sezóně 2016 na všech letech kratších než tři hodiny občerstvení zdarma. Aerolinky to ve středu oznámily cestovním kancelářím, uvedla ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Kateřina Petříčková. Na některých linkách omezil Travel Service bezplatné občerstvení již letos v létě. Nově se seznam destinací, kde bude občerstvení pouze za poplatek, rozšíří.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Travel Service chystá další škrty.

Článek

Oznámení dostaly CK v době, kdy připravují katalogy na příští sezónu, a mají tak možnost změnu zahrnout do předsmluvních informací pro zákazníky. "Cestovní kanceláře toto obchodní rozhodnutí letecké společnosti nevítají, ale budou o tom řádně informovat své klienty," uvedla Petříčková.

Travel Service letos v červnu již na některých linkách bezplatné občerstvení omezil, například u letů do Tuniska, Řecka či Španělska, ale turisté podle CK ještě v letní sezóně dostávali bagetu a nápoj. To se příští rok změní.

"Po změně v červnu tohoto roku jde o další omezení občerstvení. Na většině letů do středomořských letovisek tak klienti prakticky všech CK přijdou o bagetu s nealkoholickým nápojem v ceně letenky. V rámci jednání se společností Travel Service se budeme snažit dosáhnout toho, aby se našich klientů tato změna pro příští rok nedotkla," uvedla obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi.

"O rozhodnutí letecké společnosti víme. Klienty budeme o rozsahu stravování pro jednotlivé destinace důkladně informovat prostřednictvím našich prodejců a také už v katalozích," dodal mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Omezení zvažují i ČSA

Teplé jídlo a jeden nápoj bude v rámci ceny letenky na linkách Smart Wings/Travel Service poskytováno mimo jiné na letech do Malagy, Fara či na Madeiru. Servis v plném rozsahu, zahrnující předkrm, teplé jídlo, desert, nealko, pivo či kávu, budou aerolinky poskytovat mimo jiné na lince na Kapverdy či do Dubaje. Na lince do Tel Avivu dostanou pasažéři zdarma bagetu a nealko nápoj. Vyplývá to z dopisu aerolinek cestovním kancelářím.

Změny v palubním cateringu zvažují i České aerolinie. Jednou z možností, o které firma uvažuje, je zrušení podávání jídel v ceně letenky. Přestože se otázkou zpoplatnění občerstvení vedení dopravce zabývá, nebylo ještě definitivně rozhodnuto a nebylo stanoveno žádné datum, od kdy by změna měla platit. Travel Service je třetinovým vlastníkem ČSA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám