Hlavní obsah

České aerolinky budou v zimě létat do Benátek i Bologne. Přidají i další destinace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České aerolinie (ČSA) navýší nabídku destinací proti loňské zimní sezóně o sedm cílů. Nově budou létat do Benátek, Billundu, Bologne, Nice či Almaty. Do letového řádu se navíc vrací Jerevan a Helsinky. Přibyl také Peking, který aerolinky nabízejí ve spolupráci (code-share) s Hainan Airlines, potvrdil mluvčí společnosti Daniel Šabík.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Spoje do Benátek mají létat v zimním období třikrát týdně, do Billundu a Bologne čtyřikrát týdně. „U dánského Billundu jsme počítali s celoročním provozem, ale Benátky měly být původně pouze sezónní destinací. Zájem o tyto linky nás příjemně překvapil. Proto jsme se rozhodli je provozovat celoročně," uvedl ředitel ČSA pro obchod a marketing Ján Tóth. Linka do francouzské Nice bude poprvé provozována celoročně, se dvěma zpátečními lety týdně.

ČSA také plánují navýšit počet týdenních letů do Říma a Bratislavy, po jedné frekvenci týdně přidají na linkách do Jekatěrinburgu, Petrohradu, Rostova na Donu a Samary. Na začátku března příštího roku ČSA obnoví provoz na lince do Helsinek, kam se vrací po pěti letech. Linka má být ze začátku provozována čtyřikrát týdně s odlety z Prahy v pondělí, čtvrtek, pátek a v neděli.

V zimní sezóně firma také posílí linku Praha–Bratislava–Košice a zpět o dvě týdenní frekvence, které budou vypravovány v úterý a čtvrtek v poledne. V nabídce přibude také 12 destinací v Číně, které aerolinky nabízejí díky spolupráci s Hainan Airlines, jako například Šanghaj či Kanton. Zimní letový řád ČSA bude platit od 25. října do 26. března 2016.

ČSA zvažují zrušení jídel v ceně letenky

České aerolinie také zvažují změny v palubním cateringu. Jednou z možností, o které firma uvažuje, je zrušení podávání jídel v ceně letenky. [celá zpráva]

Přestože se otázkou zpoplatnění občerstvení vedení dopravce zabývá, nebylo ještě definitivně rozhodnuto a nebylo stanoveno žádné datum, od kdy by změna měla platit.

Reklama

Výběr článků

Načítám