Hlavní obsah

Praha zabodovala s levným a kvalitním ubytováním

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí devátá skončila česká metropole Praha v desítce nejoblíbenějších světových měst ve srovnání ceny a úrovně ubytování. Předstihla tak populární destinace, jako je italský Řím či rakouská Vídeň.

Foto: Profimedia.cz

Praha

Článek

Na základě indexu hodnotícího poměr ceny a kvality sestavuje hotelový srovnávač trivago.cz každoročně žebříček nejvýhodnějších dovolenkových destinací napříč zeměkoulí.

V hodnocení hraje roli kombinace průměrné ceny za standardní dvoulůžkový pokoj ve všech kategoriích a ocenění jednotlivých ubytovacích zařízení ze strany cestovatelů. Jedním z kritérií pro zařazení města do hodnocení je, že se v něm nachází minimálně 50 hotelů.

Letos se jako nejvýhodnější ukázal z hlediska ubytování srbský Bělehrad, město na soutoku Dunaje a Sávy. Průměrná cena za noc v dvoulůžkovém pokoji se tam pohybuje v přepočtu okolo 2180 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Bělehrad a břeh Dunaje

Hned za Bělehradem se umístila ruská velkoměsta Petrohrad a Moskva. Čtvrté místo obsadilo chilské Santiago de Chile, páté turecký Istanbul. Druhou polovinu top desítky načalo na šesté příčce argentinské Buenos Aires, za ním skončil thajský Bangkok.

Osmá pozice patří pro tento rok mexické metropoli Ciudad de México, jíž šlape na paty Praha, v níž turisté za noc v dvoulůžkovém pokoji zaplatí v průměru 2789 Kč. Za českou metropolí skončil Řím v Itálii. Těsně za hranicí desítky velkoměst s výhodnými podmínkami ubytování skončil mimo jiné portugalský Lisabon, španělský Madrid a Barcelona, brazilské Rio de Janeiro, Berlín v Německu i rakouská Vídeň.

Naopak mezi drahé městské destinace portál zařadil New York, kalifornské San Francisco, Las Vegas v Nevadě, floridské Miami Beach a také Londýn ve Velké Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám