Hlavní obsah

Věčné město očima jeho rodáků

Novinky, fis

Říká se, že všechny cesty vedou do Říma. Někdy se nazývá městem měst a často také věčným městem. Strhující video římského rodáka zatáhne diváka do míst, kam by se jako turista dost možná nevydal a v denní dobu, kdy na dovolené většina lidí ještě pospává.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rychlá prohlídka Říma, jak ho turista neznáVideo: Reuters

 
Článek

Když navštívíte Řím v sezóně, není tam téměř k hnutí. Všude se hemží turisté, pouliční prodejci a také nemálo bezdomovců. Na silnicích se odehrává jedním slovem šílenství. V úmorném vedru a davech návštěvníků se selfie tyčemi je navíc poměrně složité na chvíli se zastavit a nerušeně pocítit jedinečnou atmosféru monumentálních římských památek, ačkoliv jsou nádherné.

Prohlídka jedné z nejznámějších metropolí světa, když na krátký okamžik ztichne a vybarví ji červánky, je jedním z motivů, které do svého krátkého filmu použil Oliver Astrologo. Ten se v Římě narodil a vyrostl. Zná dokonale tvář města — pozlátko z pohlednic i zákoutí, do nichž turisté tak často nezabloudí.

Nejen legendární památky

Skrze tříminutové video, nazvané jednoduše Roma (Řím), se divák vydává vylidněným městem na skútru za rozbřesku, prohlíží si ho z ptačí perspektivy, vidí do tváří místních lidí i kamenné výrazy soch, zažívá shon na tržišti, posezení v kavárně i pietní okamžiky modlitby...

Astrologovo video nevynechává legendární památky, jako je Koloseum, Andělský hrad či Svatopetrské náměstí, zároveň však odhaluje z města mnohonásobně více. Snímek, uveřejněný autorem na internetu začátkem září, si rychle získal desítky tisíc zhlédnutí a pozitivní hodnocení diváků.

Podle informací agentury Reuters napadlo autora natočit toto video začátkem letošního roku. Některé záběry ale pořídil už loni, pouze tehdy ještě neušil, že je použije právě pro tyto účely.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám