Hlavní obsah

Zbrusu nový most pro pěší má mizet v oblacích

Novinky, fis

Stačí se podívat na fotografie a možná už z nich budete mít srdce až v kalhotách. Čína přichází s novou adrenalinovou výzvou - chodníkem kdesi v oblacích, stovky metrů nad pevnou půdou. Jeho konstrukce je natolik nenápadná, že se chodci budou cítit, jako by se vznášeli ve vzduchu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chodci budou mít cestou po novém proskleném mostě v Číně pod nohama zdánlivě nekonečnou propastVideo: FunnyChina, Newsflare.com

 
Článek

Nový most pro pěší má turisty přivábit do čínské provincie Chu-nan, konkrétně do národního parku Čang-ťia-ťie. Nad tamním kaňonem se klene prosklený most ve výšce 300 metrů nad zemí. Děs? Tak k tomu přidejte bungee jumping, který tam plánují nabízet. Teď už se vám asi zaručeně točí hlava.

Foto: Profimedia.cz

Pořádný kus odvahy museli prokázat také dělníci při stavbě mostu.

Naráz by měl 380 metrů dlouhý most unést zhruba 800 lidí. Otevřít by se měl v říjnu, jak napsal server Huffington Post. Když se najde dostatek neohrožených modelek, má most příležitostně sloužit dokonce i jako přehlídkové molo.

Foto: Profimedia.cz

Most jako by vedl až do nebes.

Projekt vypracovalo architektonické studio Haim Dotan LTD. „Skleněný most v parku Čang-ťia-ťie byl navržen tak, aby byl co nejvíce neviditelný — bílý most mizející v oblacích,“ citoval Huffington Post izraelského architekta Dotana.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhlídkový chodník ve výšce 716 metrůVideo: Reuters

V Číně nejde zdaleka o první dílo tohoto tipu. Pozornost si letos získala také prosklená vyhlídka ve tvaru podkovy, která trčí ze skály ve výšce 716 metrů v Čchungčchingu v národním parku Lungkang.

BEZ KOMENTÁŘE: Skleněný chodník na skalní stěně ve výšce přes 1400 metrů u čínského města Čang-ťia-ťie

Ještě větší výzvou je pak procházka po úzkém skleněném chodníku u čínského města Čang-ťia-ťie, který lemuje skalní stěnu dokonce až ve výšce 1400 metrů nad zemí.

Reklama

Související články

Ztichlá vesnice oplývá strašidelnou krásou

Obraz, který na čínském ostrově Šeng-šan vytvořila sama příroda, fascinuje svojí dokonalostí. Opuštěná rybářská vesnička na první pohled místy zcela splývá se...

Výběr článků

Načítám