Hlavní obsah

Nový způsob cestování? Dívka prosvištěla severskou krajinou jako o závod

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý švédský filmař Maceo Frost přišel na to, jak osobitě ukázat světu půvaby norské krajiny. Při svižném průjezdu v ní natočil longboardistku Ishtar Backlundovou a její přátele. Frostův krátký film si na internetu rychle získal mnoho obdivovatelů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cestování na longboardu ukazuje část Norska z jiné perspektivyVideo: Reuters

 
Článek

Ishtar Backlundová rozhodně není děvče z cukru. V drsné horské krajině Norska projela kluzkým ledovým terénem, překonala zranění ramene, užila si táboření s přáteli... Jejím dopravním prostředkem byl především longboard. Rychlých sjezdů se Backlundová také nebojí, jak Frost ukazuje ve svém videu.

Výpravné dílo odhaluje strhující kouzlo přírody, mimo jiné v oblasti městečka Lysebotn. To je kromě jiného známo svými ostrými zatáčkami. Klidné záběry na pasoucí se ovce, hluboké lesy, temné rokle, bílé ledovce či vysoké vodopády střídají ve videu dramatické momenty sjezdů po strmé silnici kroutící se jako had.

Romantika v kontrastu s adrenalinem, pradávná krajina obdivovaná skupinou mladých dobrodruhů... Možná právě to zaujalo stovky tisíc diváků, kteří video zhlédli na internetu poté, co ho koncem srpna autor uveřejnil. Jedno z poselství videa by se dalo interpretovat jako výzva: Nezapomínejte na své sny!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám