Hlavní obsah

Kavárna pro nebojácné vyzývá k posezení v hadí společnosti

Novinky, fis

Tematické kavárny nejsou žádnou novinkou. Ani ty zvířecí. Kupříkladu kočičí kavárny najdete po celém světě, řada jich existuje také v Česku. V Tokiu ale dotáhli myšlenku těchto podniků ještě o kousek dál. Tento měsíc tam totiž otevřeli hadí kavárnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Tokiu otevřeli hadí kavárnuVideo: Reuters

 
Článek

Přes 30 poněkud slizkých společníků láká zákazníky do nové hadí kavárny na nevšední zážitek. V blízkosti hadů se tam ocitne každý. Na stolech se plazí v menších průhledných boxech, kolem jsou větší terária a na zdi autentické obrázky. Kdo si troufá, může si hada i pochovat.

Bez ohledu na následnou konzumaci platí zákazník vstupné v přepočtu necelých 200 korun. Pokud si chce hada pohladit a užít si návštěvu speciálního podniku se vším všudy, připlatí si v přepočtu ještě asi 105 korun.

Nejsou jedovatí

V tokijské kavárně si prohlédnete vícero druhů hadů. Nejsou jedovatí, jedná se především o druhy běžně chované v zajetí. Jedním z nich je pestře zbarvená užovka červená, která se ve volné přírodě často vyskytuje v kukuřičných polích, kde loví hlodavce, a proto se jí v angličtině říká corn snake, tedy kukuřičný had.

Asi znáte nepěkné přirovnání: slizký jako had. Majitel tokijské hadí kavárny Hisamitsu Kaneko chce ale poukázat na to, že i když mají hadi poměrně špatnou pověst, je třeba jejich ohrožené druhy zachraňovat. Kaneko by rád ukázal pozitivní vlastnosti zvířat. „A začal jsem touto kavárnou,“ řekl agentuře Reuters.

Hadí kavárna funguje částečně také jako obchod. Specializuje se jak jinak než na zboží s hadím vzorem a tematikou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám