Hlavní obsah

Moře, do kterého nepotřebujete plavky

Novinky, fis

Děti milují bazénky s malými plastovými balónky. Hopsají v nich, házejí je po sobě... Jak se ukázalo na zvláštní letní instalaci washingtonského muzea, i dospělí jsou u tohoto typu zábavy naprosto ve svém živlu - v jakémkoliv věku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Netradiční pláž ve Washingtonu Video: Reuters

 
Článek

Obyvatelé a návštěvníci metropole USA mají od července možnost nejen vidět, ale hlavně na vlastní kůži vyzkoušet instalaci The Beach (Pláž) v National Building Museum ve městě Washington. Muzeum ji nachystalo ve spolupráci s brooklynským experimentálním studiem Snarkitecture.

Hala muzea se proměnila v 15 metrů širokou pláž u moře s přibližně miliónem balónků z recyklovaného plastu. Tato instalace o ploše 929 metrů čtverečních je návštěvníkům přes léto plně k dispozici. Někdo se usadí s drinkem z plážového baru na lehátku a odpočívá při živé muzice, ostatní dovádějí v hromadě balónků.

Pohled na nadšené návštěvníky mluví za vše. Řada z nich se vrátila do dětských let. Rozhazují míčky, jako by po sobě cákali, mizí pod jejich vrstvou, jako by se potápěli, plazí se v nich, jako by plavali... Dno je navíc měkké, takže vytváří dokonalý dojem písku. Instalace bude přístupná do 7. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám