Hlavní obsah

Podvodníci nabízeli luxusní pobyty u Baltu, s penězi klientů ale zmizeli

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobyty ve více než třech stovkách neexistujících apartmánů v polských přímořských letoviscích Sopoty a Kolobrzeg prodali zatím neznámí podvodníci coby „neopakovatelnou cenovou nabídku“ zájemcům z Polska i ze zahraničí. Podle policie okradli oběti minimálně o 200 tisíc zlotých, tedy o více než 1,3 miliónu korun. Tato suma však nemusí být konečná. Policie i prokuratura vyhlásily po pachatelích celostátní pátrání.

Foto: Profimedia.cz

Podvedení klienti se těšili na výhodnou dovolenou, pak přišlo zklamání. Ilustrační foto

Článek

Podvodníci nalákali důvěřivé zákazníky na luxusní a přitom výjimečně lacinou dovolenou. Nabídku vystavili například na již nefunkční webové stránce www.apartamentysopot.biz, kde inzerovali nejkrásnější destinace na Baltu. Šlo o sprostý podvod, žádné apartmány nevlastnili – nakrátko si je pronajali, nafotili a pak nabízeli.

„Všechno prasklo, když lidé přicestovali na vysněné dovolené a chtěli se ubytovat buďto v neexistujících, nebo již obsazených kapacitách. V průběhu několika dní jsme přijali 150 trestních oznámení na neznámého pachatele. Celkem se ale policii přihlásilo už přes 300 obětí podvodu,“ řekla televizi TVN24 Karina Kaminska ze sopotské policie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zatímco cestovky nabízejí jeden den v takových zařízeních za 600 zlotých (asi 4000 Kč), podvodníci přišli se třetinovou cenou. Vějička láce udělala své – zájemci předem složili 30 procent ceny, a když někdo chtěl zaplatit vše, dostal 15procentní slevu.

„O peníze ale přišli stejně všichni. Místo fantasticky levné dovolené v místech, kam jezdí i bohatí Švédi a Irové, čekalo lidi kruté zklamání. Někteří dokonce utrpěli šok a skončili v nemocnici,“ napsal Dziennik Baltycki.

Reklama

Výběr článků

Načítám