Hlavní obsah

Galapágy jsou podle turistů nejkrásnější ostrovy světa

Americký časopis Travel and Leisure se rozhodl zjistit, které ostrovy světa jsou nejkrásnější podle těch, kdo je navštívili. Sami čtenáři tohoto magazínu rozhodli o tom, že nejsenzačnější dovolenou může člověk prožít na Galapágách. Kvůli přírodním krásám i komfortu pro turisty. V první desítce jsou však také Santorini a Malta.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejlepším ostrovem světa jsou podle turistů Galapágy

 
Článek

Galapágy jsou lákavé především kvůli tomu, že se staly jednou z klíčových pozorovacích lokalit přírodovědce Charlese Darwina, který díky tamních druhům živočichů definoval evoluční teorii o přírodním výběru druhů.

Turisté míří na ostrovy ležící asi tisíc kilometrů od západního pobřeží Ekvádoru hluboko ve vodách Pacifiku. Chtějí na vlastní oči vidět obří želvy, varany a exotickou květenu. Souostroví sestává z osmnácti hlavních ostrovů.

UNESCO před pěti roky rozhodlo, že lokalita díky péči ekvádorské vlády už není ohrožena působením člověka a invazivních druhů živočichů a rostlin. Turisté se však musejí podřizovat přísným podmínkám pro ochranu původní přírody.

Mezi dalšími oblíbenými lokalitami se ocitly indonéský ostrov Bali, Maledivy z Indického oceánu, Tasmánie na jih od Austrálie, ale také Santorini či Malta. Řecký ostrov Santorini ležící v Egejském moři se umístil na pátém místě, a to díky svým nádherným plážím, azurovému moři a domkům, které září bělostí s blankytně modrými dveřmi a okenicemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Řecký ostrov Santorini

Na desáté pozici se pak umístila Malta, na níž se nedávno natáčely Hry o trůny či snímek By the Sea, který režírovala Angelina Jolie a obsadila v něm do hlavních rolí sebe a manžela Brada Pitta. Na Maltě je však lákavější historie ostrova a také služby na vysoké úrovni. V hlavním městě Vallettě je na 320 památek, proto je její historické centrum pod ochranou UNESCO.

10 nejkrásnějších ostrovů roku 2015 (podle magazínu Travel and Leisure)
1.Galapágy (Ekvádor)
2.Bali (Indonésie)
3.Maledivy
4.Tasmánie (Austrálie)
5.Santorini (Řecko)
6.Moorea (Francouzská Polynésie)
7.Maui (Havaj/USA)
8.Kauai (Havaj/USA)
9.Velký bariérový útes (Austrálie)
10.Malta

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám