Hlavní obsah

Tříměsíční práce dokonale předvádí nejkrásnější placku na světě

Novinky, jky

Nizozemský fotografický nadšenec Rick Kloekke stvořil úžasné časosběrné video své domoviny. Úchvatné záběry, které publikoval počátkem června, vznikaly po dobu asi tří měsíců a kulisou byla nejrůznější malebná místa Nizozemska.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrný záznam ukazuje, že Nizozemsko je opravdu rovinaté

Článek

Ranní rozbřesky a západy slunce - to byly nejpopulárnější okamžiky, které si Kloekke pro své video vybral. Jak by také ne, když jde o nejoblíbenější části dne pro naprosto drtivou většinu fotografů.

Pokud byste podle profesionality záběrů měli za to, že je Kloekke nějaký protřelý profesionál, byli byste na omylu. Rick je 21letý student a tento projekt započal proto, aby ukázal věčným stěžovatelům, že v Nizozemsku není jen ošklivé počasí a nezajímavé rovinky.

Produkce samotného videa vyžadovala podle fotografa rozsáhlou přípravu. A jak už to tak bývá, i chození na jedno místo vícekrát.

A pro ty, které by snad zajímalo, jaká výbava je k pořízení podobně úchvatného videa třeba, jeho autor se podělil o detaily. Nafotil celkem 260 GB snímků do RAWu a využil dva fotoaparáty Canon 600D, širokoúhlý objektiv Tokina 11-16 mm f/2.8, Canon 50 mm f/1,4 a stabilizovanou verzi Canonu 70-200 mm USM f/4.0. A samozřejmě několik stativů a podomácku vyrobený pojezd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám