Hlavní obsah

Z Ústí do Litoměřic se znovu dostanete po Labi lodní linkou

Z Ústí nad Labem do Litoměřic a zpět se dostanou lidé po dvou letech opět také pravidelnou lodní linkou. Loď na svou trasu vyrazila ve středu poprvé. Litoměřický starosta Ladislav Chlupáč si od obnovení dopravy po řece slibuje zvýšení atraktivity regionu. O sobotách se lze svézt z Ústí na jezero Píšťany také lodí Marie.

Foto: Profimedia.cz

Litoměřice při pohledu od Labe

Článek

Pravidelnou linku provozuje společnost Labská plavební. Přispívat na provoz budou samosprávy. „O výši podpory se zatím jedná, a to i s dalšími městy, kde má loď přistávat. Klíčový bude postoj Ústeckého kraje a Ústí nad Labem," řekla mluvčí Litoměřic Eva Břeňová.

Obnovení osobní lodní dopravy podle Chlupáče turisté uvítají. „Na možnost plavby se ptají jak tuzemští, tak i zahraniční návštěvníci, hlavně z Německa," řekl litoměřický starosta. Podrobnosti k jízdnímu řádu a cenám jízdenek najdou cestující zde.

Za jízdenku z Ústí do Litoměřic a zpět zaplatí lidé 250 korun. Svézt se mohou i cyklisté. Labská plavební provozuje lodní linky také z Děčína přes Hřensko do Bad Schandau, Drážďan či Míšně.

O sobotách se dostanou zájemci z Ústí na jezero Píšťany, které patří mezi vyhledávaná místa ke koupání, také lodí Marie. Objednat si mohou zájemci loď i pro různé soukromé akce.

Konec kvůli povodním

Pravidelné vyhlídkové plavby po Labi mezi Litoměřicemi a krajským městem lodí Porta Bohemica skončily před dvěma lety. Provozovatel tehdy jako důvod uvedl škody po povodni v roce 2013 a provozní ztrátu.

Od roku 2009 loď přepravila zhruba 55 000 pasažérů. Počet turistů však postupně klesal a snižovala se také podpora některých radnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám