Hlavní obsah

Německý hotel vybavil pokoje vypínačem internetu

Jedna luxusní hotelová společnost přišla s rázným způsobem, jak pomoci hostům relaxovat - vypínačem, který kompletně odpojí internet. Stříbrný vypínač vedle postelí v lázeňském středisku Villa Stephanie v Baden-Badenu aktivuje ve stěnách měděnou mřížku a speciální vrstvu, která zablokuje signál bezdrátového internetu, píše na svých stránkách Financial Times.

Foto: archiv hotelu Villa Stephanie

Německý hotel Villa Stephanie

Článek

„Je to jako vypínač světla," říká generální ředitel hotelové společnosti Oetker Collection, která provozuje také hotely ve Francii, Frank Marrenbach. Doposud podle něj využila možnost odpojit se od internetu během svého pobytu zhruba polovina hostů. Bezdrátový signál je podle Marrenbacha po použití vypínače blokován až z 96 procent.

Tento způsob se může zdát extrémní vzhledem k tomu, že podle některých stačí prostě vypnout připojená zařízení a dosáhneme stejného cíle. Chris Baréz-Brown, který se zabývá rovnováhou mezi prací a životem, říká, že většina z nás není schopná odolat nutkání podívat se na obrazovku. „Nejsme moc dobří v kontrole svého chování. Stačí se jen podívat na alkohol, cigarety, sladké nápoje, sledování televize nebo hraní her," upozorňuje.

Baréz-Brown se domnívá, že se podobné nápady začnou šířit a vznikne více zón, kde se budou lidé moci odpojit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám