Hlavní obsah

Za golfem a tenisem můžete vyrazit i do Alp

Novinky, Michala Hergetová

Nedaleko Innsbrucku, vysoko nad údolím řeky Inn se rozprostírá Miemingská náhorní plošina. Místo, které svými krásnými výhledy inspirovalo i filmaře. Točili tady třeba oblíbený německý seriál Doktor z hor. Jeho dům si můžou turisté kdykoliv prohlédnout. I když jen z venku, uvnitř je totiž prázdný.

Foto: archiv hotelu Kaysers

Ne nadarmo se tato náhorní plošina v překladu jmenuje Sluneční. Turistické stezky v okolí nabízejí jednoduché procházky údolím i vyhlídky z horských hřebenů.

Článek

Dlouhé údolí obklopené vrcholky přesahujícími 2700 metrů jako Hochwand, Hochplattig a Griesspitze ale láká především sportovce. Ještě dostupnější jsou nižší, částečně zalesněné kopce a vyhlídky jako Lacke, Gacher Blick nebo jiné vrcholky celého Mieminger Kette. Pro výletníky je to ráj.

Túra malebným údolím od chaty Arzkasten, ke které se dá dojet autem, k horskému Lehnberghausu 1554 metrů nad mořem trvá jen asi hodinu. Po pohodlné 3,5 kilometru dlouhé cestě a jen něco málo přes 400 výškových metrech se výletníci dostanou k restauraci s typickou tyrolskou kuchyní a nenapodobytelnými výhledy.

200 dní slunce

Horalové odtud můžou pokračovat dál na Lacke, nebo si vybrat některou z cest vedoucích po Miemingském masivu, třeba až na asi tři hodiny cesty vzdálený Hintrer Tajakopf (2408 metrů) nebo bližší Wankspitze (2200 metrů).

Místní planina nese název Sonnenplateau, tedy Sluneční, protože tady prý 200 dní v roce svítí sluníčko. I proto sem lidé vyrážejí třeba jen za procházkami údolím, jógou, golfem či tenisem. Ten si tady můžete pohodlně zahrát dokonce v jakoukoliv roční dobu.

Zdejší hotel Keysers se totiž zaměřil právě na tenisty a mimo venkovních kurtů má také tři kurty schované v částečně podzemní nenápadné stavbě. A vzhledem k nedalekému 27jamkovému hřišti ležícímu v alpských kulisách se tu rozhodli cílit především na bezdětné klienty, a tak tady děti pod 10 let prakticky nepotkáte.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám