Hlavní obsah

Na hřebenech Krkonoš zůstávají zbytky sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nejvyšších partiích Krkonoš zůstávají i v současném teplém počasí místa s posledními zbytky sněhu. Sníh je například na úbočí Studniční hory v místě zvaném Mapa republiky a na několika dalších místech, uvedl mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný.

Foto: David Taneček, ČTK

Turisté v Krkonoších stále ještě narážejí na zbytky sněhu.

Článek

V lokalitě Mapa republiky, kde sníh v Krkonoších vydrží nejdéle, dostává sněhové pole při tání podobu bývalého Československa, letos je však sněhu v tomto místě výrazně méně. „Sněhu je méně především kvůli výjimečně velké lavině, která 10. února sjela do Modrého dolu a kterou tvořil sníh i z této lokality," řekl Drahný.

Úbočí Studniční hory je pro turisty nepřístupné, protože leží v první zóně národního parku, kde je zákaz vstupu. Sníh zůstává také na dalších místech, například v zářezech některých potoků.

Foto: David Taneček, ČTK

Sněhové mapy na hřebenech Krkonoš.

Místem, kde se turisté mohou se sněhem při svých cestách v Krkonoších setkat, je cesta mezi Výrovkou a Luční boudou, kde je cesta na Luční boudu proražená v bariérách sněhu. V okolí cesty zůstává stále zhruba metrová vrstva sněhu, u které se procházejí turisté i cyklisté a často fotografují.

Foto: David Taneček, ČTK

Čtyřnohým návštěvníkům Krkonoš zbytky sněhu evidentně nevadí.

Na hřebenech hor bylo během první červnové středy slunečno, například na vrcholu nejvyšší hory Sněžky bylo po poledni 14 stupňů Celsia. Podle meteorologů by v hradeckém kraji mělo být teplo i v dalších dnech, například ve čtvrtek mohou teploty vystoupat až na 26 stupňů Celsia, v pátek by mohlo být ještě o dva stupně tepleji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám