Hlavní obsah

Český Krumlov se na tři dny stane rájem fotografů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud od pátku do neděle uvidíte v Českém Krumlově davy lidí s fotoaparátem v rukách, nemusí se nutně jednat o turisty. Bude se tam totiž konat již druhý ročník Open Air Foto Festivalu. Letos je jeho tématem Člověk a závislost.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Pohled na Český Krumlov od zámeckých hradeb.

Článek

Festival se uskuteční v téměř dvacítce míst v centru města. Jedná se o známé atraktivní lokace, ale i zákoutí, kam se běžný návštěvník nedostane. Program festivalu je napěchovaný zajímavými workshopy, výstavami nebo projekcemi. Návštěvník si ho tak může užít pasivně i aktivně.

Akci zahájí proslulý fotograf Robert Vano se svým workshopem Dva v jednom, focení aktů a glamour pak ve svém letošním jediném veřejném workshopu představí Tereza z Davle. Dalšími hosty jsou například Jan Pohribný, Ondřej Neff nebo věhlasný britský streetový fotograf Alex Lambrechts.

Nezapomenutelná kulisa dá vyniknout dílům

„Český Krumlov jako kulisa našemu festivalu náramně vyhovuje. Po zkušenostech z minulého ročníku jsme se proto rozhodli znovu využít osvědčené lokace města, které obohatíme i o nové a velmi fotogenické prostory. Věřím, že atraktivní prostředí ve spojení s uměním, a to nejen fotografickým, vytvoří nezapomenutelnou kulisu pro všechny účastníky a dá vyniknout jak samotným uměleckým dílům, tak i zdejšímu prostředí, do něhož budou zasazena,“ řekla ředitelka Open Air Foto Festivalu Martina Ptáčková.

Festivalové téma Člověk a závislost se promítne i do soutěže studentů z českých a slovenkých středních a vyšších uměleckých škol. Že soutěž dává smysl dokazuje příklad Martina Grobaře, který se zúčastnil prvního ročníku festivalu jako amatér a po vítězství v návštěvnické soutěži se dal na dráhu profesionálního fotografa. Na festival přiveze snímky ze své první výstavy, kterou uspořádal v dubnu v Ostravě.

Vzhledem k tématu výstavy se nezapomnělo ani na prevenci tohoto jevu. V pátek se proto od 17 hodin uskuteční v prostorách SUPŠ sv. Anežky České odborná přednáška na téma drogové závislosti. Kompletní program festivalu je k nalezení na webových stránkách akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám