Hlavní obsah

Ostrov Saona: Ráj na zemi a nejnavštěvovanější dominikánská destinace

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K dovolené ve vzdálených oblastech, jakou je například Dominikánská republika, existuje několik základních motivů. Nespokojíte se hned tak s něčím, neradi od vedlejšího slunečníku slyšíte češtinu, rádi investujete do zážitků a toužíte poznat kus panenské přírody... Za těchto předpokladů je to dovolená pro vás.

Foto: Profimedia.cz

Nekonečná pláž ostrova Saona

Článek

Když se řekne Dominikánská republika, řada lidí si představí průzračné moře, bílé pláže a nad nimi palmy. Zkrátka regenerační koupací dovolená. Když už jste urazili ty tisíce kilometrů, byla by škoda toho nevidět víc. Ráj, o kterém jste si mysleli, že může existovat snad jen na obrázcích, najdete (mimo jiné) v dominikánské turistické lokalitě číslo jedna, kterou je ostrov Saona.

„Podle statistik sem každodenně zavítá na dva a půl tisíce turistů, za rok je to tedy téměř 900 000. Jedná se tak o nejnavštěvovanější výletní cíl Dominikánské republiky,“ říká Leila Boasier Budeckerová, ředitelka tuzemského zastoupení Dominikánské republiky.

Foto: Profimedia.cz

Zelený ostrov Saona

Na Isla Saona plují z vesničky Bayahibe výletní lodě každý den ráno. Už po cestě nahlédnete do laguny s barevnými mořskými hvězdicemi. Příjezdem na ostrov ale začne ten pravý útěk od civilizace.

Na ostrově Saona se daří 572 druhům rostlin (z toho je 53 endemických) a 60 druhům ptáků. Z moře sem tam pozdraví skotačiví delfíni. Nebojte, nechybí ani vytoužená bílá pláž se stínem pod palmami. A tak lze na Saoně strávit výlet s koupáním, sluněním, včetně koštování grilovaných ryb a koktejlů.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Saona a jeho palmová hradba

Hotely a luxusní komplexy byste na ostrově hledali marně. Je tam jen jedna obydlená vesnice s pětistovkou obyvatel. Výstavba hotelové infrastruktury je v těchto končinách zakázána.

Foto: Profimedia.cz

Mano Juan, vesnička rybářů - jediných obyvatel ostrova

Povolení k prodeji výletů má pouze 22 společností, takže se není třeba obávat, že místo zaslouženého klidu najdete po příjezdu skupinky halasících turistů. Saona zatím naštěstí zůstává v souladu s přírodou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám