Hlavní obsah

Lanovky v Orlických horách zahájí letní provoz v červnu

Lanovky v Orlických horách se v letním provozu rozjedou na začátku června, ceny se oproti loňskému roku nemění. Vlekaři nyní dokončují přípravy zařízení na letní sezónu, jak uvedli provozovatelé lyžařských areálů.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyřsedačková lanovka v Říčkách v Orlických horách začne turisty na vrch Zakletý ve výšce 992 metrů nad mořem vozit první víkend v červnu. „V červnu bude lanovka v provozu o víkendech, v červenci a srpnu každý den," řekl Petr Kánský ze skicentra Říčky. Skiareál nabízí zájemcům také zapůjčení terénních kár a koloběžek, na kterých mohou lidé sjet červenou sjezdovku, dospělý za jednu jízdu lanovkou zaplatí 60 korun.

První červnový víkend se rozjede také sedačková lanovka v Deštném v Orlických horách, během prázdninových měsíců bude v provozu každý den. „Pro návštěvníky máme k dispozici horské tříkolky a terénní koloběžky, zdarma vozíme kočárky a kola. Ceny zůstávají stejné jako vloni, za jízdu dospělý zaplatí 50 korun," řekl Petr Prouza z lyžařského areálu v Deštném.

Nyní mohou zájemci o jízdu lanovkou v Královéhradeckém kraji využít několik možností v Krkonoších, například lanovka na nejvyšší českou horu Sněžku se po jarní odstávce rozjela 1. května. Ve stejný den zahájila letní provoz sedačková lanovka z Velké Úpy na Portášky, od 8. května je v denním provozu také lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín.

Reklama

Výběr článků

Načítám