Hlavní obsah

Na Rakouské výstavě o víkendu zazáří i české veterány

Novinky, fis

Nadšenci do motorových veteránů jistě dobře znají Helfštýnský okruh, mezinárodní sraz historických vozidel vyrobených do roku 1939. K vidění tam tedy jsou skutečně jen skvosty úctyhodného stáří. Minulý týden proběhl již 17. ročník této akce. Tento víkend se pořádající Oldtimer club Helfštýn ukáže na prestižní výstavě veteránů v Rakousku.

BEZ KOMENTÁŘE: Helfštýnský okruh 2015Video: Oldtimer club Helfštýn

 
Článek

V rakouském Tullnu se o víkendu bude konat obří výstava veteránů Oldtimer Messe. „Každoročně se jí účastníme jako jediný český klub veteránů,“ řekl Novinkám jeden z pořadatelů Helfštýnského okruhu a člen Oldtimer clubu Helfštýn Jiří Zemánek.

Právě prezentací na zmíněné výstavě se podle Zemánka buduje přeshraniční spolupráce. Helfštýnského okruhu se prý účastní často také milovníci starých vozidel z Rakouska. Minulý víkend se Helfštýnský okruh uskutečnil už po sedmnácté.

„Akce je unikátní v tom, že jsou na ní k vidění pouze vozidla vyrobená před rokem 1939 a od každého je tam jeden kus. Návštěvníci tak vidí okolo 120 různých aut a motorek,“ vysvětlil Zemánek.

A co bude k vidění tento víkend u stánku Oldtimer clubu Helfštýn? „Vystavíme sedm motorek, jedno auto a jeden stabilní motor,“ uzavřel Zemánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám