Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za loutkami do Plzně, bruslit do Uherského Hradiště

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je druhý prodloužený víkend v řadě, tedy o den více volného času. Využít ho můžete jako vždy sportovně, edukativně i odpočinkově. Neděle patří maminkám, tak si ji s rodinou vyrazte užít přesně podle svých představ.

Foto: archiv Muzea loutek

Expozice plzeňského Muzea loutek

Článek
Praha

Slavnosti Baobabu

V sobotu od 11:00 se můžete na nádvoří Náprstkova muzea zúčastnit Slavností Baobabu. V rámci této akce ochutnáte nápoje i speciality z baobabu, dozvíte se zajímavé informace o tomto africkém stromě života a budete svědky šamanského očistného rituálu. Více zde.

Výroba dárečků

Zajeďte v neděli mezi 9:00 a 18:00 se svými dětmi do Creative Worldu na Zličíně a nechte je vyrobit originální dárek ke Dni matek. Nahlédnou hned do několika technik výroby šperků a užijí také vodní radovánky s pokladem. Více hledejte zde.

Perníková chaloupka

Loutkové ztvárnění tradiční pohádky o dvou sourozencích, kteří v lese objevili chaloupku z perníku, odehraje v neděli od 15:00 Švandovo divadlo. Představení je vhodné pro děti od tří let. Více naleznete zde.

Středočeský kraj

Oslavy železnice

Slavnostní zahájení provozu úzkokolejné železnice chystá na sobotu Park Mirakulum. Láká na bohatý program. Ve 13:00 vystoupí kouzelník, od 14:00 začne kejklování, o hodinu později proběhne vystoupení s poníky. V 16:00 se pak návštěvníci setkají s Yvettou Blanarovičovou. Více se dozvíte zde.

Motoráčkem do skanzenu

V sobotu vás do Hornického skanzenu Mayrau sveze stejnojmenný motoráček. Podíváte se do podzemního dolu a poznáte tak, jak se žilo a pracovalo havířům. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Tour de kids

Sportovní výzvou pro děti bude sobotní závod Tour de kids v Jindřichově Hradci. Vypukne v sobotu ve 13:00. Veškeré informace se dočtete zde.

Putování za pohádkou

V rámci zahájení turistické sezóny v Táboře se můžete v sobotu zúčastnit mimo jiné tříkilometrového Putování za pohádkou. Registrace účastníků proběhne mezi 9:00 a 9:30 v Infocentru na Žižkově náměstí. Těšit se můžete na pohádku o Sněhurce a opékání buřtů. Cílem bude přírodní amfiteátr u Ctiborova mlýna.

Plzeňský kraj

Do světa loutek

Jestli vaše děti milují dřevěné panáčky na nitkách, vezměte je o víkendu do Muzea loutek v Plzni. Otevřeno tam je od 10:00 do 18:00. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Zahájení lázeňské sezóny

Mariánské Lázně budou od pátku do neděle slavnostně zahajovat novou sezónu. Program se neobejde bez hudby, mažoretek, ale také lidových řemesel a jarmarku. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Lampiónový průvod

První den prodlouženého víkendu, tedy pátek, přinese možnost zúčastnit se průvodu s lampióny. Uskuteční se v Děčíně od 20:45 do 21:45. Vycházet se bude z Husova náměstí v Podmoklech.

Liberecký kraj

S rodinou do Vesce

Navštivte se svými potomky Vesec na Liberecku. V neděli mezi 10:00 a 18:00 chystá trampolínovou show, jízdy na koních, ukázky adrenalinových sportů, lezení po horolezecké stěně a spoustu dalších aktivit. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Závody v Opočnu

V pátek se od 9:00 rozproudí v parku opočenského zámku napínavá závodní atmosféra. Dětská míle je závod, který protáhne nohy dětem i rodičům. Více se dozvíte zde.

Vítání máje s Hradeckem

Aktivity pro celou rodinu budou v pátek od 13:00 probíhat na nádvoří zámku a v kapli Zjevení Páně ve Smiřicích. Na programu je mimo jiné pohádka a prohlídky kaple. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Slavnosti perníku

Pardubický zámek zve v pátek mezi 10:00 a 18:00 na Slavnosti perníku. Nebude chybět Baba Jaga, nebude ale tak zlá jako v pohádce. Dospělí se pak zabaví na jarmarku a při perníkové volence. Více se dočtete zde.

Vysočina

Křtiny kůzlátek

V sobotu od 10:00 můžete zavítat do Pohádkové říše Fábula, kde se v 15:00 budou křtít kůzlátka. Zároveň bude zahájen provoz místní mini zoo. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Otevřená Býčí skála

Jeskyně Býčí skála zve návštěvníky od pátku do neděle na dny otevřených dveří, které proběhnou v čase od 9:00 do 16:00. Využít jich můžete i oba následující květnové víkendy. Více hledejte zde.

Zahájení turistické sezóny

Pasohlávky budou v pátek a v sobotu oslavovat začátek turistické sezóny pestrým programem v ATC Merkur. Hudební fandy nadchne široký výběr kapel - v pátek večer vystoupí například Rybičky 48 či Arakain. Děti se zabaví zejména při sobotním programu v dílničkách a při pohádkovém odpoledni se žonglováním. Vše se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Večer v zoo

Na večerní prohlídku zve v pátek Zoo Olomouc od 18:30. Po areálu projdete mezi výběhy s průvodcem, od kterého se dozvíte spoustu zajímavých informací. Více zde.

Veselá pouť s Jů a Hele

Velké Losiny zvou v neděli od 15:00 na Veselou pouť se zábavným programem. Uvidíte loutky a čekají vás překvapení. Více informací hledejte zde.

Zlínský kraj

Hradišťská rychlobrusle

V pátek od 9:00 začne v parku Smetanovy sady v Uherském Hradišti závod na in-line bruslích. Zúčastnit se mohou děti i dospělí. Více o časech a kategoriích naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Čarodějnické prohlídky

Hrad Sovinec zve v pátek mezi 9:00 a 17:30 na speciální čarodějnické prohlídky s gotickou katovnou. Prohlídnete si také historické oděvy a doplňky. Kromě toho se můžete těšit na sokolníky a divadlo. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám